POČINjE DIJALOG O IZBORIMA: Poslanici DS ipak sa Flekenštajnom

E. V. N.

09. 10. 2019. u 08:10

ПОЧИЊЕ ДИЈАЛОГ О ИЗБОРИМА: Посланици ДС ипак са Флекенштајном

Knut Flekenštajn

U Skupštini Srbije danas počinju pregovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima, u taboru DS i dalje bura oko učešća

POSLANIČKI klub DS najverovatnije će poštovati odluku Predsedništva stranke da ne učestvuju u pregovorima o izbornim uslovima koji počinju danas, ali njihov predstavnik ipak će se sresti sa posrednikom EU Knutom Flekenštajnom.

Pročitajte još: „Evropske vrednosti ili Mlađan Đorđević“: DS pred važnom odlukom o izborima

Prema našim informacijama, uoči dijaloga u Skupštini, sa Flekenštajnom će se sresti poslanik DS Balša Božović. Upravo on je, po ranijoj odluci poslaničkog kluba, koju je Predsedništvo DS osporilo, i trebalo da predstavlja demokrate na skupu.

Na ovaj način poslanici demokrata mogli bi da nađu srednje rešenje i ostanu dosledni svojoj odluci, a da se ne ogluše o odluku vrha stranke i ne pruže priliku predsedniku Zoranu Lutovcu da ih isključi iz stranke.

Pročitajte još: Neslaganja u DS: Lutovac "isključio" poslanike

Pregovori, čiji bi rezultat trebalo da bude unapređenje izbornog ambijenta, vodiće se pod pokroviteljstvom Eduarda Kukana i Knuta Flekenštajna.

Naprednjake će predstavljati Vladimir Orlić i Vladimir Đukanović, a socijaliste Žarko Obradović i Đorđe Milićević. SDPS je ovlastio Milorada Mijatovića i Branislava Jovanovića. Na sastanku će biti i predsednici LSV i LDP, Nenad Čanak i Čedomir Jovanović, kao i član SDA Enis Imamović.

Jedinstvenu Srbiju zastupaće predsednik Dragan Marković Palma i poslanik Vojislav Vujić, a SMS Vladimir Đurić i Aleksadar Stevanović. Predstavnik kluba Pokret za spas Srbije biće Đorđe Vukadinović, a PS-NS-USS Marijan Rističević i Đorđe Komlenski. SVM će predstavljati Elvira Kovač, SDS Boris Tadić i Marko Đurišić, PSG Petar Miletić i Pavle Grbović. Ispred SPAS na sastanku će biti Aleksandar Šapić i Vladimir Glišić, a Nove Srbije Velimir Ilić i Mirko Jović. Među najavljenima su predstavnici radne grupe Vlade za saradnju sa OEBS, kao i predstavnici nevladinog sektora.

BRNABIĆEVA: POKAZATELj NEODGOVORNOSTI

PREMIJERKA Ana Brnabić ocenila je da je odluka dela opozicije da ne učestvuje u razgovorima vlasti i opozicije u Skupštini, kojima će posredovati Evropski parlament, pokazatelj njihove neodgovornosti:

- Mi ćemo razgovarati sa svakim ko želi da preuzme odgovornost, ako to oni ne žele, to je njihov problem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (54)

Olja

09.10.2019. 10:48

Dijalog o izborima može da donese samo poitivnr promene koje će biti na obostano zadovoljstvo pregovaračkih strana.

mina

09.10.2019. 12:09

Opozicija bi trebalo da razgovara sa predstavnicima vlasti i iznese razloge o bojkotu izbora kako bi se isti otklonili, na ulici se ne postiže dogovor.

Maca

09.10.2019. 12:28

Oni samo traze izgovore da bih izbegli dijalog,ne shvatajuci da unapređenje izbornog procesa najbolje će proći kroz razgovor.

Sara

09.10.2019. 12:29

DS postupa krajnje licemerno, umesto u skupštini oni bi tajne razgovore da vode i blate svoju zemlju.

Jeca

09.10.2019. 13:18

Neodgovorno ponasanje opozicije, koji protestuju svake subote za bolje izborne uslove a sad bojkotuju i pregovore.

Egon

10.10.2019. 00:13

A Djilas i je lepo rekao, gde on okom DS skokom. Medjutim pojedini odbise naredjenje.