GRAČANICA - Očekuje nas trnovit put, ali kada smo zajedno, složni i jedinstveni taj put možemo utabati i olakšati našem narodu i obezbediti bolji život ovde, a to znači sigurnu i bolju budućnost. Nastavićemo sa ulaganjima, u tome će nam pomoći i država Srbija.


Pročitajte još: Drecun: Srbija se sistematski suprotstavlja lažima Albanaca


- Ovo je između ostalog rekao Goran Rakić, predsednik Srpske liste koji je sa delegacijom ove liste u utorak obišao opštinu Gračanica. Sa Rakićem u poseti ovoj opštini centralnog Kosmeta bili su i Dalibor Jevtić, ministar za povratak, Igor Simić potpredsednik i portparol ove liste koji su poseti opštini Gračanica okarakterisali kao dokaz jedinstvenog delovanja u cilju opstanka i ostanka našeg naroda. Sastanku je prisustvovao i predsednik Privremenog organa SG Priština Ljubinko Karadžić.


Pročitajte još: Haradinaj: Granica bile veća briga od borbe protiv korupcije


- Današnja poseta pokazatelj je da se nastavlja jedinstveno delovanje, u cilju unapređenja života građana i da se uprkos brojnim izazovima neće odustati od zajedničkog puta. Bitno nam je da naš narod ostane na svojim ognjištima a namera nam je da uz pomoć naše države i predsednika Vučića na sve moguće načina olakšamo život naših sunaordnika. Uskoro će uslediti i zabrana zapošljanja tako da će to omogućiti i opstanak mladih na ovim prostorima - dodao je Rakić nakon što su predstavnici Srpske liste posetili porodicu Vasić i položili kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Velić. Potpredsednik Srpske liste i ministar za povratak u ostavci Dalibor Jevtić istakao je da su sastanku razmatrane mogućnosti i kapaciteti za pomoć ljudima, kako u opštini Gračanica, tako na čitavom Kosovu.

- Mi kao politički predstavnici Srba bićemo svuda tamo gde postoji potreba da sa ljudima razgovaramo i to će biti naša obaveza. Krenuli smo iz opštine Gračanica da realizujemo naš plan, ali svakkako ćemo u narednom periodu biti svuda gde za to postoji potreba kako bi se direktno upoznali sa svim problemima sa kojima se naš narod susreće- istakao je Jevtić najavivši izgradnju i obnovu već broja kuća kako socijalno ugroženim tako i povratničkim porodicama odnsono konkretnu pomoć za 120 porodica koja je predviđena budžetom. Jevtić je takođe, najavio ukazao na zajedničko delovanje predstavnika Srpske liste a Srđan Popović, predsedik opštine Gračanica dodao je da je poruka ovog sastanka da je zajedništvo osnov za postizanje ciljeva.

- Svesni smo da živimo u ovoj specifičnoj situaciji ali smo uvek tu za naš narod, tako da smo sa druge strane sigurni da naši sunarodnici prepoznaju pravu priču i ko može da im garantuje sigurnu budućnost-ocenio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović .

SEDNICA

Upitan da li će predstanici Srpske liste učestvovati na sednici kosovske Skupštine u četvrtak na kojoj je najavljeno raspuštanje kosovskog parlamenta Goran Rakić, predsednik Srpske liste istakao je da će sastanak Predsedništva ove liste tek uslediti kao i da će na njemu doneti odluku o tome. Takođe upitan da prokomentariše pokušaje svojatanja srpske kulturno-istorijske baštine od strane Albanaca, Rakić je kazao da Srbi sigurno neće dozvoliti da bilo ko prisvoji naše crkve, manastir gorbove. On je dodao da aičija istorija ne može da se prekraja niti otima, jer je ona nešto što čini jedna narod onim što jeste, a srpska istorija, kako je dodao, utkana je na svakom pedalju kosmetske zemlje.