Vulin: Hrvatska politika i reč normalno ne idu u istu rečenicu

Tanjug

sreda, 12. 06. 2019. u 19:52

Вулин: Хрватска политика и реч нормално не иду у исту реченицу

Foto: Tanjug

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio, komentarišući izjavu hrvatske predsednice, da hrvatska politika i reč normalno ne mogu da se stave u istu rečenicu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas, komentarišući izjavu hrvatske predsednice da "neka otvorena pitanja ne mogu da čekaju da se Srbija normalizuje kao država", da hrvatska politika i reč normalno ne mogu da se stave u istu rečenicu.


"Ne znam šta je mislila hrvatska Kolinda Grabar Kitarović kada je rekla da "Srbija treba da se unormali", ali znam da zemlja u kojoj se slavi proterivanje 250.000 svojih državljana, nije normalna. Baš kao što nije normalno da se pravdaju ustaški zločini, a osuđeni ratni zločinci prebijaju Srbe do smrti", istakao je Vulin u saopštenju.


Pročitajte još: VULIN O DEŠAVANjIMA NA KOSMETU: Priština želela da izazove sukob Srbije i NATO-a


Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je ranije danas da su joj mnogi prigovarali što je pozvala predsednika Srbije u posetu Hrvatskoj, ali da bi to ponovo uradila, jer otvorena pitanja, poput nestalih branitelja, ne mogu da čekaju da se "Srbija normalizuje kao država".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije