VUČIĆ ČESTITAO PUTINU: Dan Rusije je više od praznika

Tanjug

sreda, 12. 06. 2019. u 19:25

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ПУТИНУ: Дан Русије је више од празника

Ilustracija; Foto: AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kome mu je čestitao nacionalni praznik i poručio da je Dan Rusije više od praznika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je večeras pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kome mu je čestitao nacionalni praznik i poručio da je Dan Rusije više od praznika i svetkovina slobodarstva i nezavisnosti uz koje je ruski narod očuvao svoju državnost i utemeljio današnju Rusiju.


Predsednik Vučić je pismo pročitao na prijemu povodom Dana Rusije koji je organizovao odlazeći ambasador Aleksandar Čepurin:


"Poštovani predsedniče, dragi prijatelju, primite moje srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika, uz najbolje želje za dalji napredak prijateljske Rusije i blagostanje bratskog ruskog naroda.


Dan Rusije je više od praznika. To je svetkovina svakog ponosnog ruskog građanina, kao i svakog prijatelja Vaše zemlje, koji poštuje neprolazne vrednosti slobodarstva i nezavisnosti", istakao je Vucicć u pismu.


"Uz te ideale je ruski narod, kroz istoriju, očuvao svoju državnost, tradiciju i kulturu, i utemeljio današnju Rusiju, koja, uz promišljeno, požrtvovano i energično liderstvo, ide čvrsto utemeljenim putom uspeha.

PROČITAJTE JOŠ: Vučić čestitao Putinu Dan pobede


Iskreno me raduju dostignuća Rusije i ruskog naroda na unutrašnjem i međunarodnom planu i, kao predsednik Srbije, ponosim se bliskošću naših dveju zemalja.


Strateški partnerski odnosi Srbije i Rusije, zasnovani na istorijskom prijateljstvu, kao i na međusobnom razumevanju i poštovanju, potvrđeni su Vašom nedavnom posetom. Ona je bila od velikog značaja za dalji razvoj političkog dijaloga i ekonomske saradnje i ostavila je trag u našoj zajedničkoj istoriji, ali i u, slobodan sam da kažem, dušama srpskog naroda.


Uveren sam da ćemo budućnost srpsko-ruskih odnosa graditi na tom temelju, kroz ostvarivanje konkretnih zajedničkih projekata", poručio je Vučicć u pismu ruskom predsedniku.


"Dozvolite mi da Vam i ovom prilikom zahvalim na doslednoj i aktivnoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i pomoći u zaštiti naših državnih i nacionalnih interesa.


Uz iskrenu zahvalnost na poštovanju koje pokazujete za Srbiju i srpski narod, kao i časti koje ste meni ukazali ordenom Aleksandra Nevskog, primite, ekselencijo, moje srdačne pozdrave i izraze dubokog uvažavanja", zaključio je predsednik Srbije u pismu upućenom Putinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (57)

Serbinator

12.06.2019. 19:38

Više je od praznika jer ni jedna velika zemlja ne stoji tako čvrsto i prijtateljski sa nama.

Serbinator

12.06.2019. 19:39

Srpsko-Rusko odnosi su zahvaljujućiVučiću i Putinu nikad jači i konkretniji, uz što više zajedničkih akcija, projekata i investicija.

Biljana M

12.06.2019. 20:00

Cestitke povodom Dana Rusije. Nase prijateljstvo i spone koje nas vezu su neraskidivi.

Dejan

12.06.2019. 22:35

Hvala predsedniku Putinu pre svega na nesebičnoj podršci koju pruža našoj državu na svim nivoima i srećan nacionalni praznik!

Vlada

13.06.2019. 07:19

Srecan nacionalni praznik bratskoj Rusiji i velika zahvalnost na bezrezervnoj podrsci koju nam pruza.

Nebojsa

13.06.2019. 07:55

Prijateljska čestitka uvek puno znači.Sigurna sam da ćemo i dalje imati odlicnu saradnju sa Rusijom.

Ana

13.06.2019. 08:35

Dan Rusije je veliki praznik i veliki dan za sve nas. Cestitamo nasoj braci od srca i zelimo da nase prijateljstvo traje zauvek.

Miki

13.06.2019. 08:36

Prijateljstvo i partnerstvo je vazno ne samo zbog dalje saradnje, vec i mira u regionu

Ceca

13.06.2019. 09:14

Srbija je zahvalna na podršci koju Rusija pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i pomoći u zaštiti naših državnih i nacionalnih interesa.