Otvorena Konzularna kancelarija u Drvaru; Komšić: To nikad neće biti srpski grad

Tanjug

sreda, 17. 04. 2019. u 08:28

Отворена Конзуларна канцеларија у Дрвару; Комшић: То никад неће бити српски град

Opština Drvar / Foto S. Mišljenović

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je da će Kancelarija biti u funkciji povezivanja Srba koji žive u BiH sa maticom Srbijom
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović izjavio je na otvaranju Konzularne kancelarije Srbije u Drvaru da je prisustvo Srbije u toj opštini BiH najdirektnija veza i spona matice sa srpskim narodom koji živi na tim prostorima.

On je kazao da je glavna poruka koja se šalje otvaranjem te kancelarije da je Srbija sa srpskim narodom na tim prostorima i da u Srbiji imaju svoju maticu, prenose Nezavisne.

Pročitajte još:DODIK ZA RUSKU GAZETU: Jednog dana će svi Srbi živeti u jednoj državi; Nismo zaboravili da nas je NATO bombardovao


"Ova kancelarija je u funkciji približavanja nas njima i njih nama", rekao je Odalović i dodao da će kancelarija osim administrativnih poslova, služiti i za ekonomsku, kulturnu i svaku drugu saradnju Srbije sa srpskim narodom na tom prostoru.

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je da će Kancelarija biti u funkciji povezivanja Srba koji žive u BiH sa maticom Srbijom.

"Nadam se da će se raseljena lica vratiti i da će u perspektivi Drvar biti srpski grad kao što je uvek i bio", istakao je on.

Pročitajte još:SAD se interesuju za rezervni sastav policije RS

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je da je otvaranje Kancelarije konzulata Srbije u Drvaru još jedan od dokaza da je ostanak i opstanak srpskog naroda na ovom prostoru zagarantovan i dodala da je ponosna što je Drvar kao najzapadnija i najbrojnija srpska povratnička opština od danas i zvanično mjesto okupljanja srpskog naroda.

Odluku o otvaranju konzularne kancelarije Srbije u Drvaru donela je Vlada Srbije.

KOMŠIĆ: DRVAR NIKADA NEĆE BITI SRPSKI GRAD


Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić komentarisao je izjavu ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića da je Drvar uvek bio srpski grad, ocenivši da je njegov istup nediplomatski i uz opasku da Drvar nikada neće biti srpski grad.

"Drvar je partizanski i oduvek je bio bosanski grad. Uvek će to i biti, uprkos željama i pretenzijama Srbije na BiH, koje su se zadnjih decenija manifestovale kroz najveći oblik tragedije po BiH i njene građane. Nadam se da će se ambasador Srbije ubuduće uzdržati od srbiziranja bosanskohercegovačkih gradova. U ovoj državi ima mesta za sve, ali nema mesta za bilo čiji etnički ekskluzivitet", poručio je Komšić, prenosi sarajevski Klix.


Komentari (6)

Милун В. Поповић

17.04.2019. 09:34

Комшић, по презимену турског порекла (од комшија - сусед) говори онако како га срце вуче и исто тако ради. А морао би да зна шта говори. Ако Дрвар не буде српски, неће бити ни хрватски а онда би могао бити турски... добар покушај Комшићу!

Branislav

17.04.2019. 09:42

Koliko je to bosanaca zivjelo u Drvaru partizanu????Svakakve se bene uglavile u politiku boze dragi!!!!???

Iskra

17.04.2019. 09:43

Za g.Komšica sugestija: pogledajte,ako vec niste,popis u Drvaru iz 1991 godine. Od ukupnog broja stanovnika koliko je bilo srba, hrvata,muslimana i drugih? Ovih drugih 4! A Komšic u svakoj šljivi koju sretne vidi velkosrpske ideje. Ljiljani su čudo! Starosrpsko obelezje koje sa ponosom nosi. Bravo za momka sa Grbavice!

Смрт ЕУ/НАТО рајХу, слобода народу Србије!

17.04.2019. 10:45

Да ујане Комшићу, посебно су твоји кУрвати били јако светски познати партизани и антифашисти.Посебно негде од 9 маја 1945 ујутро, кад сте се пресвукли из павелићевих црнолегијашких униформи.....

Istorijske istine

17.04.2019. 19:02

Drvar pripada onima koji tu žive danas , ali je nekada bio 100% SRPSKI !