Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, ocenio je danas da je lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović uvredama na račun Mađara, na današnjem protestu "Jedan od pet miliona", uputio opasan poziv na međunacionalnu mržnju.

"Zgađen sam uvredama koje je Trifunović uputio prema našim džavljanima mađarske nacionalnosti. Predstavljati rođene državljane Srbije, Mađare, kao nekog ko je naseljen i ko je stranac, i ko je pretnja, uvreda je za sve ljude koji žive u Srbiji, ali i opasan poziv na međunacionalnu mržnju", saopštio je Vulin.

On je naglasio da zna da ni jedan Srbin ne misli kao Trifunović.

"Nadam se da niko spolja neće pokušati da prikaže Trifunovića kao glas Srbije, kao opravdanje za napade na Srbiju i sve Srbe", rekao je Vulin.

"Drage moje mađarske komšije, nemojte nikada ni da pomislite da je Trifunović Srbija", poručio je Vulin.

PROČITAJTE I: Dačić o protestu: Potpuni debakl

VESIĆ: PRETITI MAĐARIMA - ČIST FAŠIZAM TRIFUNOVIĆA

Funkcioner SNS Goran Vesić ocenio je da, ko nije verovao kako izgleda kada opoziciju vodi fašista Boško Obradović, mogao je danas da se uveri kada je, jedan od lidera opozicione koalicije, Sergej Trifunović pretio Mađarima!

“Pretiti Mađarima sa kojima Srbi žive u harmoniji i sa čijom matičnom državom imamo najbolju saradnju, predstavlja čist fašizam. Na meti ovih fašista prvo su se našle žene, pa novinari, pa neistomišljenici a sada i nacionalne manjine”, naveo je Vesić na svojoj Fejsbuk stranici.

Zato Srbija, ističe Vesić, mora da se odupre fašizmu koji predstavljaju Boško Obradović i njegov potrčko Sergej Trifunović.

“A šta drugo da očekujemo od Trifunovića koji je bio potrčko Legije, ubice Zorana Đinđića”, naveo je Vesić na Fejsbuku.

UDRUŽENjE: TRIFUNOVIĆ PONOVO UBIO MAĐARSKOG HEROJA SA KOŠARA

Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji večeras je najoštrije osudilo izjavu lidera PSG Sergeja Trifunovića da predsednik Aleksandar Vučić “u Srbiju naseljuje Sirijce i Mađare" i istaklo da je tim govorom mržnje direktno prozvao i uvredio porodice kosmetskih žrtava.

“Među žrtvama su i pripadnici mađarske nacionalne manjine, čija je domovina Srbija i za koju su svoje živote položili na Kosovu i Metohiji.

Zar, političkom glumcu bivše vlasti, smeta i prolivena krv vojnika Tibora Cerne, koja osta na Crvenoj stazi na Košarama”, saopštilo je Udruženje.