BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadorku Kine Čen Bo, koja mu je uručila pismo predsednika Si Đinpinga, u kojem kineski lider Vučiću čestita rođendan i, između ostalog, kaže da pridaje veliku pažnju odnosima između dve zemlje.

U čestitiki se navodi: "Poštovani gospodine predsedniče, Povodom Vašeg rođendana, dozvolite da Vam uputim srdačne čestitke i najlepše želje.

"Odnosi Kine i Srbije imaju jak trend razvoja. U toku je aktivna realizacija važnih dogovora, koje smo postigli na sastanku u Pekingu u septembru prošle godine. Saradnja naših dveju zemalja se produbljuje i konkretizuje u različim oblastima", navodi se u čestitki.

Kako se dodaje, pridaje veliku pažnju odnosima između Kine i Srbije i spreman je da sa Vučićem uloži napore za promovisanje Sveobuhvatnog partnerstva Kine i Srbije, kako bi postigli još jači napredak u cilju veće dobrobiti dveju zemalja i dvaju naroda.

"Želim Vam dobro zdravlje i puno uspeha", navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga.

PROČITAJTE JOŠ - Vučić i Repčekova razgovarali o saradnji Srbije i Slovačke

U razgovoru da ambasadorkom, Vučić je rekao da se temeljno priprema za učešće na Drugom forumu lidera za međunarodnu saradnju "Pojas i put", sa željom da i sledeća njegova poseta Kini bude uspešna kao i prethodne.

On je istakao da Srbija potpuno veruje u čelično prijateljstvo sa Kinom.

"Iako je Srbija mala po prostoru koji zauzima i po broju stanovnika, ona je veliki prijatelj i pouzdan partner Kine", naglasio je predsednik Vučić.On je rekao da se Srbija iskreno raduje uspesima Kine na unutrašnjem i međunarodnom planu, jer to donosi veći napredak celom svetu, kao i više pravde u svetskom poretku, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Ambasadorka Čen je rekla da i Kina pridaje veliki značaj strateškom partnerstvu sa Srbijom i da je za Kinu prijateljstvo sa Srbijom dugoročno.

Ona je istakla da će predstojeća poseta predsednika Vučića Pekingu biti još jedna prilika da sa najvišim kineskim rukovodstvom razmeni mišljenja o bilateralnim i globalnim pitanjima.

Dvoje sagovornika su razmotrili i napredak zajedničkih projekata dveju zemalja.

Ambasadorka Čen je istakla da Industrijski park Beograd predstavlja najveći potencijal za saradnju Srbije i Kine u oblasti informacionih tehnologija i veštačke inteligencije.