Ljimaj: Roming s Albanijom biće ukinut u maju

Tanjug

nedelja, 03. 03. 2019. u 18:40

Љимај: Роминг с Албанијом биће укинут у мају

Fatmir Ljimaj

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je on tu izjavu albanskom servisu "Radija Slobodna Evropa" dao u funkciji nacionalnog koordinatora za nadgledanje i sprovođenje sporazuma postignutih između vlada u Prištini i Tirani
Zamenik tzv. kosovskog premijera i kopredsedavajući pregovaračkog tima za dijalog sa Srbijom Fatmir Ljimaj izneo je tvrdnju da će roming tarife između Kosova i Albanije biti ukinute u maju ove godine.


RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je on tu izjavu albanskom servisu "Radija Slobodna Evropa" dao u funkciji nacionalnog koordinatora za nadgledanje i sprovođenje sporazuma postignutih između vlada u Prištini i Tirani.


Prema tvrdnji Ljimaja "ukidanje rominga i mnogi drugi sporazumi postignuti između Kosova i Albanije su na pravom putu".


"Mi, kao Kosovo, odmah smo spremni da sprovedemo Rezoluciju o romingu, ali verujem da će i Tirana, vrlo brzo - Vlada i Skupština, doneti tu odluku i u maju neće biti problema sa romingom. Zatim, kada je reč o vozačkim dozvolama i ovo pitanje se privodi kraju. Kada govorimo o slobodnom kretanju građana, treba da budemo pažljivi i da poštujemo obaveze koje imamo kao dve zemlje prema EU“, kazao je Ljimaj.


RTK2 podseća da je kosovska skupština izglasala rezoluciju o ukidanju rominga između Kosova i Albanije još u maju prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)