Šešelj zvao SPS u savez

S. J. M.

29. 12. 2017. u 09:02

Lideri socijalista i radikala razgovarali o koaliciji za Beograd. Pregovori od 15. januara ako Dačićevi ne nastupe sa SNS

Шешељ звао СПС у савез

Vojislav Šešelj i Ivica Dačić

LIDER radikala Vojislav Šešelj pozvao je telefonom predsednika socijalista Ivicu Dačića i dogovorio razgovore o zajedničkom nastupu, ukoliko u međuvremenu SPS ne postigne dogovor o jedinstvenoj listi sa SNS. A pregovori o savezu trebalo bi da počnu sredinom januara, saznaju "Novosti".

Lideri radikala i socijalista, prema našim saznanjima, čuli su se odmah nakon završenih lokalnih izbora u Mionici, gde su dve stranke prvi put nastupile zajedno i osvojile 16 odsto glasova. Dačić i Šešelj saglasili su se da je zajednički rezultat u Mionici dobar, da su osvojili više glasova nego da su pred birače izašli pojedinačno. Zato je zaključak da njihovi glasači i simpatizeri nisu protiv saveza.

Prema našim izvorima, Dačić je Šešelju rekao da će pre nego što sednu za pregovarački sto, socijalisti prvo pričati sa naprednjacima. Isti dan nakon tog razgovora, u sedištu radikala na Magistarskom trgu u Zemunu, zasedao je Gradski odbor SRS. Nešto više od 80 odsto, od 45 članova, izglasalo je da se pregovara sa SPS oko koalicije.

MOGUĆ DOGOVOR
I SA PUPS
MOGUĆEG koalicionog partnera za beogradske izbore radikali bi mogli da nađu i u PUPS-u. Otvoreni su za razgovare i sa njima, jer su već zajedno nastupali u Kostolcu, ali zasad još nije bilo direktnih kontakata.

Pročitajte još - Gužva pred listom SNS

Predsednik Beogradskog odbora SRS Miljan Damjanović potvrđuje nam da bi pregovori trebalo da počnu 15. januara, a da će se rezultat znati do kraja meseca:

- Spremni smo da pričamo o svemu: da li će zajednički kandidat biti Aleksandar Antić, kojeg su već predložili socijalisti ili ćemo nastupati kao tim. Sa SPS "u paketu" ide i Jedinstvena Srbija i to nam nije sporno. Dobrodošli su.

On navodi da mu nije nikakav problem da se povuče kao kandidat SRS za gradonačelnika i podrži Antića ukoliko se dve stranke dogovore.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

"Skojevac"

29.12.2017. 16:27

@ Seselj zvao SPS u savez!!!??? E,eee VOJVODO,VOJVODO razocarao si mnoge tvoje simpatizere!!! Znaci,poceo si da "pevas - sa Ovcara i Kablara"??? Srecno ti bilo, VOJVODO, uci i onu "Drze Tito mi ti se kunemo ..............

ЛОЈАЛНОСТ социјалиста

30.12.2017. 00:13

@Saša - Обрнуто Рођо ! Вучић не верује Дачићу јер ће га овај продати као што је продао Тадића, зато га шаље у крило код Шешеља, да буде миран или иде у Хаг !!