Braničevski okrug – ponovljeni izbori: SNS pobedio na sva četiri glasačka mesta

E. V. N.

ponedeljak, 29. 06. 2020. u 11:29

Браничевски округ – поновљени избори: СНС победио на сва четири гласачка места

Foto: D. N.

Ponovljeno glasanje za predstavnike "na lokalu" proteklo je bez iznenađenja
Na ponovljenim lokalnim izborima održanim u Požarevcu, SNS je na sva tri biračka mesta osvojio većinu glasova i još jedno odborničko mesto, tako da sada ima 49, od ukupno 68 odbornika. Na osnovu ukupnih rezultata, SPS-JS u gradskom parlamentu imaće 13 mandata, "Suverenisti" četiri i Vlaška stranka "Most" dva mandata. Ubedljivu pobedu SNS je postigao i u Velikom Gradištu, na biračkom mestu broj šest, gde je osvojio 167 glasova, dok su za SPS glasala 62 birača.

I na "repriznom" glasanju za lokalnu vlast, na tri biračka mesta u Kragujevcu, lista SNS je ponovo osvojila najveći broj glasova i sa 46 odborničkih mandata samostalno će moći da formira vlast u gradu.


Glasanje je ponovljeno u naseljima Stanovo, Korićani i Dragobraća, a pravo glasa je imalo 3.948 birača. Na izbore je izašlo 1.356 punoletnih građana.


Prema konačnim podacima Gradske izborne komisije, koalicija okupljena oko bivšeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića osvojila je 17 mandata, a SPS-JS će u novom sazivu imati devetoro odbornika. Lista "300 Kragujevčana" sa Pokretom sa sela biće zastupljena sa petoro predstavnika, a Pokret "Alternativa - Kragujevačka inicijativa" osvojio je četiri mandata. POKS i i manjinska koalicija "Kragujevačka priča" imaće po tri odbornička mesta.


Na ponovljenom glasanju, lista bivšeg gradonačelnika Stevanovića je izgubila jedan mandat, a to odborničko mesto je pripalo njegovim bivšem partijskim saborcima iz koalicije okupljene oko Pokreta "300 Kragujevčana".


U SREDU JOŠ JEDNA ŠANSA


Šabac, Busilovac i Centar tri - biračka su mesta na kojima će u sredu ponovo moći da glasaju 1.864 stanovnika opštine Paraćin, nakon odluke OIK o poništavanju rezultata izbora na ta tri mesta, koju je potvrdio Upravni sud. Novo glasanje može minimalno da izmeni budući saziv opštinske skupštine, budući da su malo ispod cenzusa nakon izbora 21. juna bile liste Jedinstvene Srbije i grupe građana "Pokret za selo i grad". SNS je, inače, ubedljivo pobedio na lokalnim izborima u Paraćinu osvojivši 28 od ukupno 55 odborničkih mandata, dok je na drugom mestu grupa građana na čelu sa dugogodišnjim predsednikom Sašom Paunovićem, donedavno zamenikom DS.

Komentari (3)

digitalljustice

29.06.2020. 13:25

U opštini Golubac u Sredu će biti ponovljeni izbori za parlament na izbornoj jedinici broj 1 samo zbog greške u popunjavanju zapisnika inače izbori su protekli sasvim u redu i bez ikakvih problema.