Na pomolu izmene na čelu stranaka: Odlaze Živković i Sergej?

V. N.

sreda, 24. 06. 2020. u 20:42

На помолу измене на челу странака: Одлазе Живковић и Сергеј?

Sergej Trifunović

Vojislav Šešelj i Miloš Jovanović ne razmišljaju o povlačenju
PREDSEDNIK Nove stranke Zoran Živković najavio je da se, nakon lošeg rezultata na izborima, povlači sa čela stranke. I lider Pokreta slobodnih građana Srbije Sergej Trifunović poručio je da će svakako ponuditi ostavku, jer je i njegova stranka ostala ispod cenzusa.

Živković, koji je predvodio listu "Nek maske padnu" i koja je u nedelju dobila podršku tek 0,3 odsto birača, izjavio je da se na izbornoj skupštini stranke na jesen neće kandidovati za predsednika, kao ni za bilo koju drugu funkciju u Novoj. Trifunović, čiji je PSG imao 1,8 odsto podrške, nije tako čvrsto odredio buduću poziciju:

- Ja ću svakako ponuditi ostavku.

Lider radikala Vojislav Šešelj, čiji SRS ostaje ispred parlamenta, rekao je da ne planira da se povuče s čelne pozicije. I Miloš Jovanović, predsednik DSS, najavljuje nastavak političke borbe sa istog mesta, uz objašnjenje da jeste na njemu najveća odgovornost, ali da je sada najlakše odustati. On dodaje i da politiku vidi kao maraton. Pokret "Metla 2020" će imati odbornike u šest beogradskih opština, pokrajinskom parlamentu i u opštinama u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije