ŠABAC – Šabački SNS uputio je žalbu Upravnom sudu Srbije zbog toga što je Gradska izborna komisija u ovom gradu donela odluku o odbijanju njihove liste kandidata za odbornike na lokalnim izborima. Zbog ometanja izbornih radnji, podnete su i krivične prijave protiv predseddnika GIK Budimira Pavlovića, člana GIK Valentine Lovrin Jevtić i sekretara Zlatka Rankovića.

Pročitajte još: GIK poništio prihvaćenu listu SNS-a: U Šapcu PRAVI RAT oko jedinice na glasačkom listiću

- Protiv Pavlovića i članova GIK-a reagovali smo prijavom zato što su u nedelju 8. marta konstatovala da su podnosioci lokalne liste "Aleksandar Vučić - za našu decu" podneli svu neophodnu dokumentaciju. Usvojili su listu da bi, tri dana kasnije, doneli suprotno rešenje o odbijanju uz obrazloženje da, navodno, nedostaje jedan važan dokument – kaže za «Novosti» dr Boban Birmančević, poverenik šabačkog SNS-a.

Prema njegovim rečima, SNS očekuje da će odluka Upravnog suda staviti tačku na sramno ponašanje pojedinih aktera izbornog procesa. Krivičnom prijavom protiv predsednika GIK Pavlovića reagovao je i njegov stranački kolega Blaža Knežević, koji navodi da je, u međuvremenu, Pavlović lično sprečio građane da uđu u prostorije Gradske uprave kako bi predali zahteve za uvid u dokumentaciju liste ZZS Nebojše Zelenovića.

Knežević navodi da su incident, kada se Pavlović isprečio pred Šapčanima ispred zaklučanih vrata Gradske uprave, zabeležile kamere video nadzora i mobilnih telefona. Na ovaj potez Pavlović se, navodno, odlučio samo zato da bi omogućio da proteknu rokovi, da bi lista aktuelnog šabačkog gradonačelnika Zelenovića bila neometano i bez prigovora proglašena.