Četiri godine tugujemo za Dijanom (30), brinemo o Nemanji (13) i pokušavamo da ga zaštitimo od pritisaka i priča: Roditelji žrtve masakra u Žitištu o životu bez ćerke

B. GRUJIĆ

petak, 03. 07. 2020. u 11:00

Четири године тугујемо за Дијаном (30), бринемо о Немањи (13) и покушавамо да га заштитимо од притисака и прича: Родитељи жртве масакра у Житишту о животу без ћерке

Slike žrtava u crkvi u Žitištu Foto A. Amižić

Tankosava i Sveto Savanović 2016 ostali bez mezimice i paze unuka kome je otac ubio majku
U hramu Svetog Velikomučenika Georgija u Žitištu u petak je služen parastos povodom četvrte godišnjice masakra, koji je zauvek u crno zavio ovo mesto kod Zrenjanina. Tragični događaj od 2. jula 2016. godine, kada je Siniša Zlatić, u napadu ljubomore, počinio krvavi pir i hicima iz "kalašnjikova" ubio svoju suprugu Dijanu i još četvoro ljudi i ranio 23 osobe, ostaje tamna mrlja u istoriji mirne varošice u srcu Banata.

U kući porodice Savanović, koja je u masakru izgubila mezimicu, ćerku Dijanu (30), i dalje tuga i bol.

- Obišli smo njen grob, ali tužno je sve ovo. Razumite, ali ni suprug Sveto ni ja, nemamo više snage - tužnim glasom rekla je, za "Novosti", Tankosava Savanović, Dijanina majka i baka trinaestogodišnjeg Nemanje, koji je nakon rafala smrti svog oca Siniše ostao bez majke.

Savanovići se, kako kažu, zalažu da ga zaštite i izoluju od svih pritisaka i raznih priča o događaju koji je 2016. godine uznemirio srpsku javnost.

- On ide u školu ovde u Žitištu i nema kontakt sa rodbinom svog oca, koji služi zatvorsku kaznu od 40 godina. U Centru za socijalni rad u Žitištu svojevremeno se izjasnio da ne želi da ga viđa, niti da ima bilo kakav kontakt sa familijom Zlatić - dodaje Nemanjina baka, uz napomenu da je ne zanima sudski spor koji se već godinu dana vodi, a koji je pokrenuo Radoslav Zlatić, otac svirepog ubice.

- Angažovali smo advokata i on nas povremeno informiše o pojedinim detaljima te parnice koja nas ne zanima, i u njoj smo čisto da ispoštujemo pravnu proceduru - ističe Tankosava, ponavljajući da je svojevrsni apsurd da deda tuži unuka od 13 godina, da bi mu oteo kuću u kojoj je dečak pre ubistva majke živeo sa roditeljima.

Ubijena Dijana Savanović

Tankosava i Sveto kažu da nikada niko od Sinišine porodice nije pokušao da kaže neku reč koja bi mogla da bude uteha.

- Izvinjenje je, naravno, pojam za njih stran. Radoslav ili Sinišin brat, a Nemanjin stric, nikada se nisu interesovali za dete, i upitali kako je, da li mu nedostaju roditelji. Živimo svoju tugu i ne pitajte kako nam je - uglas su prozborili Tankosava i Sveto Savanović.


PET ŽRTAVA SINIŠE ZLATIĆA

ZA vreme održavanja manifestacije "Pile fest", Siniša Zlatić (na slici) nasumično je otvorio paljbu iz automatske puške i u krvavom piru, najverovatnije izazvanom ljubomorom, ubio je bivšu suprugu Dijanu i goste u kafiću - Jovanu Popović (21), studentkinju prve godine Pravnog fakulteta u Novom Sadu, rodom iz Banatskog Karađorđeva, zatim Stevana Jojića (40), iz Žitišta, na privremenom radu u Švedskoj, njegovog najboljeg drugara, komšiju i vršnjaka Vladimira Mijatovića, kao i Vladimira Kosovića (36), iz susednog Ravnog Topolovca. U krvavom piru, Zlatić je ranio 23 osobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije