Ne mogu da dođem sebi od šoka, otišla je jedna ljudska gromada: Ispovest ratnog druga preminulog heroja sa Košara

G. ĆIROVIĆ

29. 06. 2020. u 09:02

Не могу да дођем себи од шока, отишла је једна људска громада: Исповест ратног друга преминулог хероја са Кошара

Bilalović (levo) i Ivica Lazić, njegov ratni komandir

Društvene mreže su okupirane porukama saučešća. Sahrana posmrtnih ostataka danas na novom gradskom groblju
IZNENADNA smrt ratnog heroja sa Košara Nedžada Bilalovića (42), koji je u noći između petka i subote iz još nepoznatih razloga sebi oduzeo život, uznemirila je i šokirala brojne njegove sugrađane, a posebno saborce iz teških ratnih sukoba na Kosmetu 1999. godine.

Društvene mreže su okupirane porukama saučešća, tuge i bola njegovih rođaka, prijatelja, komšija, saboraca, koji iskreno žale i opraštaju se od prerano preminulog Nedžada.

- Ne mogu da dođem sebi od šoka. Otišla je jedna ljudska gromada, prijatelj kakav se samo poželeti može - priča, za "Novosti", Ivica Lazić iz Kruševca, Nedžadov ratni komandir na Kosmetu, a potom i iskreni, dugogodišnji prijatelj.

Prema njegovim rečima, Bilalović je kao redovni vojnik septembarske klase 1998. obuku završio u Valjevu, nakon čega je u martu 1999. prekomandovan u Peć.

- Kao pripadnik Drugog motorizovanog bataljona 125. motorizovane brigade zajedno sa ratnim drugovima Aleksandrom Radakovićem, Zaimom Berišom, Ivanom Erdoglijom, Radojem Radenkovićem, Skoletom Skolsom, Ivicom Mašićem, Draganom Milenkovićem, Lacika Bertom i Bobanom Milenkovićem obavljao je zadatke na teritoriji Peći, a potom od aprila i na području karaule Košare. Ova ekipa je tu i sačekala kraj rata hrabro izdržavši sve nalete terorista potpomognute NATO - priseća se Lazić, koji danas nosi čin zastavnika prve klase. - Ovi ljudi su životom branili Srbiju!

Drugari iz rata na Kosmetu nastavili su druženje, ne samo na okupljanjima ratnih veterana sa Košara, već kao pravi porodični prijatelji.

- Redovno smo se posećivali, družili, zajedno proživljavali lepe i ružne trenutke. Nedavno sam bio kod njega u porodičnoj poslastičarnici, čuvenoj u Kraljevu - kaže Lazić. - Od supruge se Nedžad razveo, a iza sebe je ostavio kćerkice, sada srednjoškolke Azru i Hanu.

Nedžad Bilalović (gore levo) sa ratnim drugovima Foto Privatna arhiva

Sahrana posmrtnih ostataka Nedžada Bilalovića biće obavljena danas na novom gradskom groblju u Kraljevu.

- Otišao je jedan od nas, hrabar, pošten i odan čovek, rečju, heroj! Ponos svoje zemlje i naroda! Ispratićemo ga na njegovom poslednjem maršu ka nezaboravu - kaže Vojislav Vukašinović, predsednik Udruženja ratnih i vojnih invalida iz Kraljeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

gedža

29.06.2020. 11:12

Šta ddržava radi da pomogne svojim herojima???Ovim herojima je najpotrebnija mentalna pomoć naročito u posleratnom periodu.Potrebna im je odbrana od napada koje trpe od svake šuše iz okruženja. Počivaj u miru junače srpski ...

драгана

29.06.2020. 11:21

Večna ti slava i hvala,junače.P.S.Trebalo bi sa više savesti i pažnje da se odnosimo prema ljudima koji su nas branili i čuvali u ratovima.

Alex67PP

29.06.2020. 17:21

Bilalovići poreklom Goranci, dobri ljudi, domaćini, vazda patriote i čuvari otadžbine. Laka ti zemlja Ljudska gromada.

Branko

29.06.2020. 21:35

Neka ti je večna slava, od druga iz Valjeva i Peći i Košara. Branko Milojević

Vladimir

29.06.2020. 23:28

nmoj školski drug prijatelj i brat zatečen sam ovim vestima bio si poseban čovek odličan prijatelj žalim što si ovako rano otišo počivaj u miru nek ti je večna slava i večno hvala brate moj