NOVI DETALJI - Sin izbo oca u porti u Subotici: Imao psihičkih problema, ranije napao i majku

J. LEMAJIĆ

15. 06. 2020. u 21:20

U parohijskom domu u Subotici napadnut blagajnik Petar K. (74). Milan K. se tereti za teško ubistvo u pokušaju

НОВИ ДЕТАЉИ - Син избо оца у порти у Суботици: Имао психичких проблема, раније напао и мајку

Foto J. Lemajić

BLAGAJNIKA Crkvene opštine subotičke Petra K. (74), u ponedeljak ujutru, u kancelarijskim prostorijama parohije, koje se nalaze u porti hrama Vaznesenja Gospodnjeg, napao je sin Milan K. (42) i naneo mu teške povrede oštrim predmetom. Napadač je odmah uhapšen, a povređeni Petar je zbrinut u Opštoj bolnici u Subotici i kako saznajemo njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

- Sumnja se da je Milan K. u kancelariji Crkvene opštine u Subotici nožem napao i povredio oca - kažu u subotičkoj policiji. - Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, posle čega će, uz krivičnu prijavu, kojom mu se na teret stavlja teško ubistvo u pokušaju, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Šta je prethodilo obračunu između oca i sina niko ne može da nasluti, a napadu je prisustvovala jedna Subotičanka, koja je došla u Crkvenu opštinu po neka dokumenta.

- Videla sam samo kako ga bode sa svih strana i od straha sam istrčala po pomoć - rekla je sva u šoku neposredno posle incidenta. - Videla sam posle da je Petar tako krvav istrčao iz crkvenog dvorišta. U pomoć je odmah pritrčao otac Dragan, a brzo je stigla i Hitna pomoć. Nadam se da je čovek živ, jer je ono bio stravičan prizor.

Petar K. je odmah prevezen u Opštu bolnicu u Subotici, gde su nam potvrdili da se nalazi na Odeljenju hirurgije i da mu je stanje stabilno. Kako nezvanično saznajemo, Milan odranije ima psihičkih problema, a ranije je fizički napao i majku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije