Nestali lađar pronađen mrtav: Prepoznao ga brat, čeka se obdukcija

NovostiOnline/Lj.P.

sreda, 03. 06. 2020. u 10:15

Нестали лађар пронађен мртав: Препознао га брат, чека се обдукција

Foto Facebook UPLS

U Novom Sadu završena potraga za Markom Paleževićem (22) iz okoline Šapca

POTRAGA za Markom Paleževićem (22), iz okoline Šapca, završena je. Mladi lađar, za kojim se tragalo od 29. maja u Novom Sadu, u sredu je u popodnevnim satima pronađen mrtav. Njegovo telo su na levoj obali kanala Dunav-Tisa-Dunav, nedaleko od Klisanskog mosta, pronašli policajci i odmah o tome obavestili porodicu.

Na telu ovog mladića, kako saznajemo, nije bilo vidljivih povreda. Obdukcijom, koja će biti obavljena u Institutu za sudsku medicinu, utvrdiće se tačan uzrok smrti. Lađar je iza sebe ostavio suprugu i dvoje maloletne dece.

Porodica Paležević ne može da se pomiri sa surovom istinom da je ostala bez Marka. Nadali su se da će se odnekud javiti, a umesto toga, stigla im je crna vest.

- Rečeno nam je da ćemo u četvrtak pre podne moći da preuzmemo telo - kaže Markov rođeni brat Danijel. - Ništa ne znamo, dok se ne završi obukcija. Ostaje nam samo da čekamo. Majka i bratovljeva supruga su u teškom stanju, a otac, inače srčani bolesnik, zasada se nekako drži.

Brod "Apatin 1", na kom je Paležević bio član posade od februara, u Novi Sad je pristao 29. maja oko 16 časova. Dok su čekali red za istovar, Marko je sa još jednim kolegom sišao sa broda, kako bi otišli u grad u kupovinu. Poslednji put je viđen u novosadskom naselju Klisa, a kod benzinske pumpe u tom naselju snimile su ga sigurnosne kamere po povratku iz jedne kafane.

U potrazi za Markom, kako nam je ispričao Danijel, otišli su i u tu kafanu. Tamo su im, prema njegovim rečima, potvrdili da je on tu bio izvesno vreme. Ispričali su i da je Marko sedeo sa konobaricom i vlasnicom, da bi se, kada je njima došlo društvo, premestio za drugi sto.

Za stolom mu se, navodno, pridružio jedan mladić, koga niko iz lokala ne poznaje. Prema njihovom svedočenju, Marko je iz kafane izašao pre ponoći. Od tada mu se gubio svaki trag.

OTIŠAO U SUPROTNOM SMERU

PREMA Danijelovim saznanjima, Marko je po izlasku iz kafane otišao u suprotnom smeru od mesta gde je brod bio usidren. Gde se uputio i zbog čega, ostaće enigma. Takođe, ne zna se da li je bio s nekim u društvu.

Komentari (1)

GARGAMEL

03.06.2020. 11:56

Žao mi je.Nisam znao da imamo toliko mornara i lađara s druge strane to zanimanje će postati deficitarno.