Nastavljeno suđenje Srđanu Obradoviću, svedoci tvrde: Drugi penal bio greška?

LJ.P.

23. 12. 2019. u 22:47

Настављено суђење Срђану Обрадовићу, сведоци тврде: Други пенал био грешка?

Foto N. Paraušić

Kako su neki naveli, utakmica bila važna, jer je pobednika vodila u kvalifikacije za Ligu Evrope

U NASTAVKU suđenja Srđanu Obradoviću, održanom u ponedeljak, fudbalskom sudiji optuženom da je na prošlogodišnjoj utakmici u Subotici 13. maja, između Spartaka i Radničkog iz Niša iskorišćavanjem službenog položaja favorizovao domaći tim i tako ga stavio u povoljniji položaj u odnosu na gostujuću ekipu, većina saslušanih svedoka je kazala da je drugi penal koji je, sada bivši arbitar iz Jagodine "svirao" za domaći tim - bio greška!

Svedoci su potvrdili da je Milan Pavkov, tada napadač Radničkog, koji je bio na pozajmici iz Crvene zvezde, negodovao zbog ovog kaznenog udarca i da je zbog toga "zaradio" žuti karton. Pošto je, kako su istakli gestikulirajući i sa rukom preko usta nešto rekao, ubrzo je dobio i drugi žuti, a zatim automatski i crveni, zbog čega je isključen iz igre.

Andrija Mijailović, igrač Radničkog, kazao je da je utakmica bila važna, jer je pobednika vodila u kvalifikacije za Ligu Evrope.

- Leva noga mi je bila ispružena, kada sam ušao u "blok" sa igračem Spartaka i lopta me je pogodila ispod kolena, dok su mi ruke bile kod bokova - demonstrirajući u sudnici pozu u kojoj se u tom trenutku nalazio - objasnio je Mijailović, napominjući da ga nije udarila u ruku. - Sudija je svirao penal, ali se nisam bunio, jer sam već prethodno imao jedan žuti karton. Utakmica je jedanko bila važna i za nas i za Spartak.

Vladimir Jovanović, prvi pomoćni sudija, rekao je da je sutradan kada je pogledao snimak utakmice, Obradoviću kazao da je napravio grešku.

Pročitajte još - KAO NAGRADA ZONA "ISTOK": Sudija Obradović ponovo na sceni

Svedok Ivica Tončev, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova i sa "zamrznutom" funkcijom predsednika Radničkog, koji je utakmicu pratio sa tribina, smatra da Pavkov žuti karton nije dobio iz "čista mira" i da je, kako pretpostavlja, nešto rekao sudiji, ali da on to nije čuo s obzirom na udaljenost.

ZAMENIO MAŽIĆA

GOVOREĆI o načinu kako se odlučuje ko će suditi koju utakmicu, Milan Karadžić, član Sudijske komisije FSS, u svom svedočenju je rekao da je sudija Obradović zamenio prvobitno određenog Milorada Mažića i da je jedini bio slobodan tog trenutka. I on je tek na snimku video da je prilikom odluke o drugom penalu, Obradović napravio grešku.

- Obradović više nije fudbalski sudija zbog njegove životne dobi i greške na utakmici Spartak - Radnički - objasnio je Karadžić. - Od jula ove godine je posmatrač.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije