Saobraćajci u Zaječaru bili su juče, blago rečeno, zaprepašćeni kada su zaustavili vozilo kojim je upravljao njihov sugrađanin D.S. (56), koji je u krvi imao – 2,27 promila alkohola u krvi.

- To je količina kao da je čovek, u kratkom vremenu, popio najmanje litar žestokog pića – čuli smo od lekara. – U takvom stanju, on ne bi bio u stanju ni da hoda, a kamoli da vozi.

Pročitajte još: Iznervirao se što je nestalo piva, pa ispalio 17 metaka iz "kalašnjikova": Nišliji 20 godina zatvora zbog ranjavanja trojice policajaca

Kako saznajemo, policajci su zaustavili D.S. koji je bio neobično veseo. Smejao se i kada su ga saobraćajci alkotestirali. A, onda je usledio šok, kada je na alkometru pojavilo da vozač u krvi ima 2,27 promila.

-Kazali smo mu da izađe iz auta, što je D.S. sve vreme se smejući i učinio – čuli smo od saobraćajaca. – Priznao je da je ’’malo popio’’, ali je kazao ’’da nije ništa strašno’’. Neverovatno, ali gotovo da je potpuno normalno hodao.

Policajci su vozilo D.S. isključili iz saobraćaja, a njega odveli u Urgentni centar Zdravstvenog centra u Zaječaru, gde su se, onda, lekari našli u čudu.

-Vrlo je verovatno da je D.S. bio i pijaniji, ali da je alkohol konzumirao u dužem vremenskom intervalu – objašnjavaju lekari. – U međuvremenu, određena količina alkohola je isparila iz njegovog organizma, ali je on i dalje bio u stanju teškog pijanstva.

U najvećem broju slučajeva, osoba sa ovolikim koncentracijom alkohola u krvi bi samo mogla da spava snom nalik komi, a ne da priča, hoda ili, što je potpuno neverovatno, upravlja vozilom.

Rekorder u Zaječarskom okrugu, ipak je T.M. (35), koga je policija pre par kodina zaustavila da vozi sa 4,5 promila alkohola u krvi, što je količina od koje je taj čovek morao klinički da bude mrtav.

Nakon zbrinjavanja u ZC Zaječar, D.S. je priveden u Policijsku upravu u Zaječaru na trežnjenje.