“Bilo je jezivo, ljudi su se bacali na pod iza rafova da sačuvaju živu glavu”: Na mestu ubistva vođe Alkatraza danas smo zatekli svedoke i ruže (FOTO)

Novosti online/J.D.

02. 11. 2019. u 13:27

Brutalna likvidacija

“Било је језиво, људи су се бацали на под иза рафова да сачувају живу главу”: На месту убиства вође Алкатраза данас смо затекли сведоке и руже (ФОТО)

Foto N. Skenderija

Brutalno ubistvo jednog od vođa navijača Partizana, LJubomira Markovića Kiće, prestravilo je zaposlene u obližnjim objektima. Pucnjava se dogodila u blizini benzinske pumpe, kao i balona za fudbal, a nedaleko odatle je i dvorište škole u kojem su bili đaci.

Jutros smo na mestu ubistva zatekli ruže.

U trenutku kada su odjeknuli pucnji, na benzinskoj pumpi je bila samo jedna radnica.

- Koleginica je bila prestravljena. Pucnjava ju je zatekla u magacinu, od straha se sakrila iza rafa i legla na pod - pričaju zaposleni na pumpi koje su reporteri Novosti jutros zatekli.

PROČITAJTE JOŠ -Kića nije stigao da upotrebi "tetejca": Detalji ubistva LJubomira Markovića, jednog od vođa "Alkatraza"

Na oko 50 metara od mesta zločina je i Osma beogradska gimnazija, u čijem dvorištu je bilo puno đaka. Telo je nađeno između škole i balona za rekreativni fudbal. Dece je bilo i u balonu, jer u toku bio trening.

PROČITAJTE JOŠ -Bio je vođa "Alkatraza", osuđen za ubistvo Tatona: Ovo je LJubomir Marković Kića, ubijen na Voždovcu!

Marković je, navodno, neposredno pre likvidacije, istrčao iz balona.

- Bilo je jezivo. Poznajem Kiću, nismo bili bliski, ali smo se uvek javljali jedan drugome. Strašno je što se zločin dogodio u tom trenutku dok su deca imala trening - ispričala je radnica balona.

Marković je pre ubistva bio u balonu u Ulici Grčića Milenka, gde je igrao fudbal. Ubica je, iz zasede, sasuo nekoliko metaka u njega.

Sigurnosne kamere sa nekoliko obližnjih objekata snimile su ubicu, a policijska potraga za osumnjičenim je u toku. Kako se na licu mesta moglo prebrojati, čak 11 kamera snima ovo mesto. Neke su zabeležile kako ubica napušta mesto zločina.

Ubijeni Marković javnosti je postao poznat 2009. godine, nakon što je bio osumnjičen za ubistvo Brisa Tatona. Prvo je bio osuđen na 30 godina zatvora za to delo, kazna mu je smanjena na 15 godina, ali je odležao devet. Na slobodu je izašao tokom 2017. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Nemanja

02.11.2019. 13:42

Poruka mladima.Zivite posteno i klonite se mutnih poslova i lake zarade.Brzo se to obije o glavu.