PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u četvrtak 17. oktobra uhapsili su državljanina Švedske S.Ž. (59) i državljanku Srbije R. K. (25). Saopšteno je da je policija u stanu u Novom Sadu koji je koristila R.K. našla dve automatske puške, a u stanu u Bajmoku koji koristi S.Ž. 11 automatskih pušaka, 11 gasnih pištolja prepravljenih u vatreno oružje s deset prigušivača, i veću količinu municije. Reč je o pevačici Radojki Kecman (25) i njenom prijatelju Slobodanu Živkoviću (59), a oružje nađeno kod njih namenjeno je za profesionalne likvidacije i sumnja se da je pripadalo zloglasnom crnogorskom "škaljarskom klanu"!

Kako prenosi Informer, automatske puške i pištolji sa prigušivačima bili su namenjeni za profesionalne likvidacije, ali se veruje da su pevačica i njen prijatelj samo čuvali to oružje i nisu znali ko su bile mete zloglasnog klana.

Radojka i Slobodan su, inače, privedeni u Više javno tužilaštvo radi saslušanja, nakon čega im je određen pritvor do 30 dana.

- Osumnjičeni se terete za nedozvoljeno držanje oružja. Tužilaštvo je naložilo sprovođenje istrage - kratko su rekli u subotičkom tužilaštvu, ne želeći da otkriju kako su se Kecmanova i Živković branili na saslušanju.

ZAPLENjENO ORUŽJE * 13 automatskih pušaka
* 11 gasnih pištolja prepravljenih u vatreno oružje
* 10 prigušivača

Policija je, inače, prilikom pretresa Radojkinog stana pronašla dve automatske puške, dok je kod Živkovića u Bajmoku otkriveno još 11 automatskih pušaka, kao i 11 gasnih pištolja prepravljenih u vatreno oružje sa deset prigušivača i veća količina municije.

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, sve ukazuje na to da je zaplenjeno oružje samo deo arsenala "škaljarskog klana", koji je raspoređen na više lokacija u "štek" stanovima u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ - Otkriven arsenal oružja u Novom Sadu, policija pronašla i eksploziv (FOTO/VIDEO)


- Puške su bile premazane lakom kako bi posle naručene likvidacije, prilikom spaljivanja, lakše izgorele, a sve u cilju da se unište biološki tragovi na njoj. To su, prema operativnom podacima, već radili pripadnici "škaljarskog klana", zato se i sumnja da oružje pripada njima. Nema nekih indicija da je pevačica neki bitan član ove kriminalne grupe, baš naprotiv. Najverovatnije je nagovorena da pričuva to oružje, a da nije ni znala kome pripada i za šta je namenjeno. Za drugog osumnjičenog, njenog prijatelja Živkovića, još je sve u fazi istrage i proveravaju se svi njegovi kontakti - navodi sagovornik Informera.