DAVID je bio dobro dete, odličan đak i vredan u svakom poslu kojeg bi se prihvatio, reči su neutešnog dečakovog oca Zorana Ninkova (47), skrhanog od bola i tuge za svojim mezimcem, koji je nastradao u ponedeljak od strujnog udara u njihovoj kući u Silbašu, mestu bačkopalanačke opštine.

Pročitajte još: Detalji nesreće u Silbašu, stradao dečak (13): Otac je uzeo bušilicu, usledila je tragedija!

Dok su postavljali metalni nosač nadstrešnice od vrata na nusprostoriji u dvorištu Zoran Ninkov je električnom bušilicom probušio rupu sa spoljne strane a David je iznutra pokušao da postavi zavrtanj i u tom trenutku se dogodio strujni udar.

- Pao je sa metalnih merdevina. Pokušao sam da mu pomognem, pozvao sam komšije... Ubrzo je stigla Hitna pomoć ali, nažalost, mom detetu nije bilo spasa - priseća se nesrećni otac tog kobnog trena, u razgovoru za "Novosti".

David Ninkov


Pročitajte još: TRAGEDIJA U NOVOM SADU: Dečak (13) nastradao od posledica strujnog udara

Kako dodaje, unutrašnjost prostorije dvorišnog objekta koji su renovirali opšivena je lamperijom tako da se nije videlo da li i gde iznad vrata prolazi nekakav električni kabal.

- Zašto struja nije ubila mene, umesto mog Davida. Šta ćemo i kako ćemo bez njega. I cela škola plače. Bio je omiljen među drugarima - govori Zoran, zaposlen u bačkopalanačkom "Tarketu".U kuću porodice Ninkov u Svetosavskoj ulici broj 98, koju su pre nekoliko godina kupili i renovirali, od ranog jutra dolaze đaci i nastavnici OŠ "Braća Novakov", u kojoj je David ove jeseni krenuo u sedmi razred. Pristižu meštani, prijatelji i rodbina, da izraze saučešće i upute reči utehe roditeljima i sestrama Danijeli i Emanueli, učenicama prvog i četvrtog razreda srednje škole.- Naš David je voleo da svira akustičnu gitaru. Išao je i na časove kod profesora u Bačkoj Palanci. Sad više nećemo čuti njegovo muziciranje u našoj kući - jedva da izgovara reči Emanuela Ninkov, neutešna Davidova sestra.

Najlepše o svom unuku, kroz suze, govore Andrija i Biserka Medovarski, roditelji dečakove majke Marte koja je medicinska sestra u novosadskom porodilištu Betaniji. - Bio je naš David dobro i vredno dete. Pomagao je i nama i svima. Zašto nas je zadesila ova tragedija - pita se neutešni deda Andrija.