Zoran Marjanović kaže da nije kriv, advokati će koristiti i dokaze tužioca

Z. USKOKOVIĆ

11. 09. 2019. u 20:50

Optuženi Zoran Marjanović (41) na početku suđenja za ubistvo supruge Jelene (33) mirno dočekao početak procesa. Branioci predložili da se saslušaju veštacikoje su oni angažovali

Зоран Марјановић каже да није крив, адвокати ће користити и доказе тужиоца

Jelena i Zoran Marjanović

NISAM kriv - Zoran Marjanović (41) bio je u sredu kratak, a potom je seo na optuženičku klupu sudnice broj 9 u Višem sudu u Beogradu, gde je posle tri i po godine, pripremnim ročištem započelo suđenje za ubistvo Jelene Marjanović (33). Ona je brutalno ubijena sa devet udaraca metalnim predmetom u potiljak, oko 17 sati 2. aprila 2016. godine. Za pevačicinu smrt, zasada, optužen je samo njen suprug.

On je u sredu mirno čekao suđenje u hodniku suda u Katanićevoj ulici, okružen svojim advokatima Stefanom Jokićem, Nikolom Dumnićem, Aleksandrom Zarićem i Veljkom Delibašićem. Čak i dok su sevali blicevi fotoaparata nije pokazao nelagodnost. Kada su otvorena vrata sudnice, ušao je poslednji, iza tužioca i svojih branilaca.

Da li će, medijski najpraćeniji slučaj crne hronike, na kraju ovog suđenja dobiti epilog, teško je reći. Razmimoilaženja u dokazima između tužilaštva i četvorice advokata odbrane bila su jasna već prvog dana suđenja, iako je ono bilo zatvoreno za javnost. Ipak, u jednom se slažu obe strane, predsednik sudskog veća Jelena Škulić proučila je predmet do detalja i nisu joj nepoznate ni najmanje pojedinosti.

Na početku ročišta, koje je počelo tačno u podne, tužilac Jelena Biorčević Cerović pročitala je optužnicu i, kako je rekla, ostala pri dokazima protiv Zorana Marjanovića, koji su u njoj navedeni.

- Mi smo se složili da se izvedu ti dokazi iz optužnice, jer smatramo da oni idu u prilog Zoranu - kaže nam advokat Veljko Delibašić. - Predložili smo da se saslušaju i veštaci, koje smo mi angažovlai, jer sve to dokazuje nevinost našeg klijenta.

Marjanović je došao sa četvoricom advokata / Foto P. Milošević

Drugi branilac, advokat Nikola Dumnić rekao je za naš list da je zatražio od sudijskog veća da se obavi veštačenje traga obuće sa druge strane kanala, gde je Jelena pronađena mrtva, i da se uporedi sa svom obućom koja je uzeta iz kuće Zorana Marjanovića. Takođe, odbrana je zatražila i da priloži dokaze o poreklu Jelenine krvi na naslonu zadnjeg sedišta njenog "mercedesa". Tužilaštvo se sa tim saglasilo.

- Već sada je jasno razmimoilaženje odbrane i tužilaštva po svim navodima optužnice - kaže za "Novosti" Stefan Jokić. - Pored trasološkog veštačenja traga obuće sa druge strane kanala, tražili smo da se u dokaze uvrste snimci sa policijskog telefonskog broja 92 od tog popodneva kada je Jelena nestala. Na taj način bi se čula i razjasnila komunikacija između Zorana i policijskog službenika sa "92", što je bitno za ovaj postupak, a posebno kada je reč o vremenu kada je nestanak prijavljen.

Gotovo svi svedoci i veštaci, koji se pominju u optužnici, pojaviće se i u sudnici, gde će ponovo biti ispitani, osim male Jane, Jelenine i Zoranove ćerke, čije će svedočenje biti pročitano.

- Zatražili smo da nam se dostave policijski spisi i to od korice do korice - kaže nam advokat Aleksandar Zarić. - Hoćemo da vidimo kome je sve uziman DNK bris i zašto su te osobe bile osumnjičene u ovom slučaju. Zahtevali smo i spisak svih ljudi, čiji su telefoni registrovani u kritično vreme na nasipu Crvenka u Borči.

Foto P. Milošević

Jedan od predloga branilaca bio je i da se ispitaju inspektori Trećeg odeljenja beogradske policije, koji su radili na ovom slučaju. Nastavak suđenja zakazan je za 5. novembar.


ZORAN O JELENINOJ BURMI

U NASTAVKU suđenja Zoran Marjanović će, prema nezvaničnim saznanjima, da odgovari i na pitanje koje već neko vreme "muči" javnost, a tiče se burme koju njegova supruga Jelena nikada nije skidala sa ruke. Ovaj prsten nije bio na njenom prstu kada je u kanalu otkriveno telo. Na suđenju će biti i reči o tome da li ga je ona tog kobnog dana skinula ili ga je ubica smaknuo sa njenog prsta i poneo sa sobom kao krvavi "suvenir".

Foto P. Milošević

KLJUČNE DILEME

* Gde je burma sa Jelenine desne ruke, koju nikad nije skidala?

* Čiji je DNK pronađen na prstu, donjem vešu i trenerci ubijene pevačice?

* Čiji je otisak pronađen na drugoj strani kanala?

* Odakle Jelenina krv na zadnjem sedištu "mercedesa" kojim se dovezla na nasip?

* Da li će tužilac tokom suđenja razjasniti zašto je Jelena brutalno ubijena?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije