UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Nađena krv u autu, ali oprana

Z. U.

16. 03. 2019. u 08:02

УБИСТВО ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ: Нађена крв у ауту, али опрана

Policija na mestu gde je ubijena Jelena Marjanović / Foto I. Marinković

Detalji veštačenja koje je stiglo u Tužilaštvo, a tiču se ubistva u Borči: Nedvosmisleno utvrđeno da je reč o biološkom tragu Jelene Marjanović na zadnjem sedištu „mercedesa“

GOLIM okom nevidljiv trag krvi na zadnjem sedištu "mercedesa" Jelene Marjanović bio je mnogo jači i obilniji u trenutku nastanka, ali je, u međuvremenu - opran. Može da se pretpostavi, imajući u vidu intenzitet i veličinu, da je reč o relativno svežem tragu. Ipak, ne može da se preciznije odredi kada je tačno krvava mrlja nastala!

Ovo je suština veštačenja koje je u petak stiglo u Više javno tužilaštvo u Beogradu, a tiče se krvavih mrlja u vozilu pevačice Jelene Marjanović, ubijene na nasipu u Borči. U "mercedesu" su pronađene vidljive, ali i golim okom nevidljive krvave mrlje.


PROČITAJTE JOŠ: ''TUKAO SAM JE, ALI NISAM HTEO DA ODE TAKO DALEKO'': Skandalozna odbrana mladića koji se satima zverski iživljavao nad devojkom

- Nedvosmisleno je utvrđeno da je reč o biološkom tragu koji pripada Jeleni Marjanović - navodi naš izvor iz tužilaštva. - Ipak, nauka nije toliko napredovala da bi veštaci bili precizniji. U ovom trenutku se ne zna da li je ona krvarila u autu tokom ranije povrede, ili je auto korišćen za prikrivanje tragova zločina.

Za brutalni zločin sumnjiči se Jelenin suprug Zoran Marjanović, ali optužnica protiv njega još nije usvojena. Prema informacijama do kojih su došle "Novosti", pevačica se nekoliko meseci pre zločina povredila menjajući gumu na svom "mercedesu". Tada je gotovo ogulila nadlanicu leve ruke. Slike svojih povreda postavila je i na društvene mreže, uz opis kako su rane nastale.

Kada je, međutim, zverski ubijena 2. aprila 2016. godine policija je u potrazi za zločincem detaljno pregledala i njen auto. Tada su uočene krvave mrlje na zadnjim naslonima, a detaljnim pregledom uočene su i krvave mrlje ispod tapacirunga. U mišljenju veštaka, koje je sada stiglo, navodi se da je u vreme nastanka to bio jači trag, ali da je on "na neki način većim delom bio uklonjen".

Zoran Marjanović / Foto N. Fifić

U ranijim optužnicama koje su podizane protiv Zorana Marjanovića, Jeleninog supruga, a potom vraćane na doradu, tužilac je postavljao pitanja o poreklu ovih mrlja. Do danas je to ostalo nepoznato, a ni poslednji rezultati veštačenja ne daju odgovor na pitanje kada su i kako nastali ovi krvavi tragovi u kolima Jelene Marjanović.


PROČITAJTE JOŠ: POSLE TRAGEDIJE NA PRUŽNOM PRELAZU: Ukinut pritvor vozaču autobusa "Niš Ekspres"

OGREBOTINA, BICIKLISTA, TELEFON

APELACIONI sud u Beogradu naložio je niz veštačenja. Zatraženo je da se utvrdi i da li u ogrebotini na ruci Zorana Marjanovića ima DNK njegove supruge (nalaz je bio negativan), zatim da se dodatno veštači telefon optuženog (da li je bio ugašen ili nije korišćen), kao i prostorno i vremensko veštačenje telefona bicikliste M. R.

Zahtevano je i da se mala Jana, ćerka Jelene i Zorana, ispita pod dodatnim uslovima. Svi nalozi Apelacionog suda su završeni, osim poslednjeg.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije