UBISTVO U NOVOM SADU: Čaure poslate na DNK analizu

Lj. P. - O. M.

11. 09. 2019. u 20:46

Policija i dalje intenzivno traga za egzekutorom Banjalučanina Željka Bulatovića, koji je ubijen u Novom Sadu. Na licu mesta pronađene dve čaure koje su upućene na DNK analizu, slede i ostala veštačenja

УБИСТВО У НОВОМ САДУ: Чауре послате на ДНК анализу

Bulatović je usmrćen s jednim hicem u glavu

ŽELjKA Bulatovića (55) iz Banjaluke, u ponedeljak uveče ispred zgrade u Ulici braće Dronjak u novosadskom Novom naselju, pogodila su dva metka, jedan u glavu a drugi u ruku, a inspektori su na parkingu ispred zgrade sa brojem sedam, gde je ubijen, pronašli dve čaure! O kom kalibru oružja je reč, zasada niko ne želi da otkriva, jer su, kako saznajemo, te čaure sa mesta krvavog zločina - upućene na DNK analizu. Nakon toga će uslediti i ostala veštačenja.

Inspektori novosadske policije intenzivno tragaju za egzekutorom koji je pucao u Bulatovića te večeri, a u tome bi trebalo da im pomogne i snimak sa video-nadzora jednog lokala u toj ulici.

- Proveravaju se svaki detalj i informacija - saznajemo iz izvora bliskog istrazi. - Iste večeri su obavljeni razgovori sa nekoliko osoba, koje bi eventualno mogle imati neka saznanja.

Motiv surove likvidacije zasad nije poznat, a u javnosti se, međutim, i dalje spekuliše da je Bulatovićeva likvidacija zapravo opomena njegovom sinu Aleksandru Bulatoviću, s obzirom na činjenicu da će mu u Okružnom sudu u Banjaluci 13. septembra, na ponovljenom suđenju, biti izrečena presuda za ubistvo Miroslava Lazarevića pre tri godine.

Mlađi Bulatović i Saša Vidović su zbog tog ubistva 16. oktobra 2016. godine u Istočnom Sarajevu, prvobitno bili osuđeni na 19 odnosno 20 godina zatvora, ali je Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo prvostepenu presudu, a suđenje je ponovljeno.

Željko Bulatović je, podsećamo, ubijen u ponedeljak oko 22 sata, dok se, kako se pretpostavlja, iz prodavnice vraćao u iznajmljeni stan.

advokat Senad Dupovac, punomoćnik porodice Lazarević, kaže da je i tokom suđenja bilo jasno da Stjepan Braco Lazarević nije iskazao mržnju prema optuženima.


PROČITAJTE JOŠ: NOVI SAD: Ubijen muškarac

- Nalogodavac tog zločina nikada nije otkriven, niti se zna ko stoji iza ubistva. Svima je jasno da su optuženi bili samo "fizički radnici", odnosno izvršioci. Nemamo dokaza za tako nešto, ali smatramo da je ubistvo Željka Bulatovića opomena nalogodavaca prema optuženima da znaju kako da se ponašaju u budućnosti - rekao je Dupovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije