ЛИКВИДАЦИЈА У НОВОМ САДУ: Булатовић убијен једним метком у чело

Љ. ПРЕРАДОВИЋ - О. МАТАВУЉ

10. 09. 2019. у 21:03

Полиција интензивно истражује ликвидацију Жељка Булатовића (55) у Новом Саду. Проверава се да ли је реч о освети због сина. Булатовић убијен четири дана пре нове пресуде његовом сину

ЛИКВИДАЦИЈА У НОВОМ САДУ: Булатовић убијен једним метком у чело

Булатовић је упуцан док се враћао из продавнице / Фото Љ. П.

НОВОСАДСКИ инспектори трагају за особом која је у понедељак увече око 22 сата хицем из ватреног оружја усмртила Жељка Булатовића (55) из Бањалуке на паркингу испред зграде са бројем 7 у Улици браће Дроњак на Новом насељу. Истовремено, истражитељи покушавају да утврде мотив ликвидације. Проверава се и да ли је злочин повезан са случајем сина убијеног Булатовића. Александру је заједно са Сашом Видовићем, поновљено суђење за убиство Мирослава Лазаревића пре три године у Источном Сарајеву. Овај процес је окончан у понедељак, када је одбрана Александра Булатовића изнела завршне речи, а изрицање пресуде је заказано за 13. септембар!

Док се утврђују све околности овог злочина, не искључује се могућност да је Булатовићева ликвидација уследила као опомена његовом сину Александру у затвору. Он је првобитно прошле године био осуђен на 19 година робије, а Видовић на 20 година.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ САД: Убијен мушкарац

Према досадашњим сазнањима, у старијег Булатовића, који није био наоружан, у сачекуши испред зграде у којој је живео претходних шест месеци, када се преселио из Бањалуке, испаљен је један хитац који га је погодио у чело! Тешкој повреди главе је подлегао на лицу места, а екипа Службе хитне помоћи је могла само да констатује смрт. Убијен је наводно, по повратку из оближње продавнице, а смртно погођен је пао код једног паркираног аутомобила.

У торбици коју је носио, нађени су, како сазнајемо, лична карта и пасош БиХ, а у џеповима већа свота девиза, те се верује да напад на њега није био због пљачке. Станари околних зграда су, према незваничним информацијама чули најмање један пуцањ, после чега је уследио врисак, а затим се чуло пар покушаја репетирања оружја.

- После пуцњаве сам видео мушкарца у црном, са капуљачом на глави - испричао је један случајни пролазник овом улицом на Новом насељу. - Лагано је ходао...

Један од станара из оближње зграде, такође је чуо пуцањ, али због мрака и крошњи дрвета, са свог прозора није могао да види шта се тачно догодило на улици. Према његовим речима, чуо је и мушки врисак, а затим и звук налик репетирању оружја.

- Да ли је покушавао да репетира или му се метак заглавио, не знам, али је потом нешто опсовао и отишао одатле - каже овај станар у Улици браће Дроњак.

Александру Булатовићу се суди за убиство Мирослава Лазаревића


Као могући мотив Жељковог убиства у медијима се помиње и освета за Лазаревићево убиство које се догодило 16. октобра 2016. године. У МУП РС тврде да се такве оцене још не могу износити, те да се све детаљно проверава.

- Сарађујемо с МУП Србије и константно размењујемо информације поводом овог случаја, али нико у Српској није осумњичен и ухапшен у вези са тим злочином - тврди извор близак истрази.

Милан Петковић, бранилац Александра Булатовића, сматра да је прича о наводној освети медијски креирана.

- Верујем да су такве информације пласиране у јавност како би се извршио притисак на Окружни суд у Бањалуци како би се мој клијент огласио кривим и осудио на што већу казну - тврди Петковић.

Интересантно је да је Жељко Булатовић током претходног поступка присуствовао сваком рочишту у Бањалуци. То, међутим, није био случај у поновљеном поступку. Разлог је како сазнајемо, то што се развео од супруге, Александрове мајке. Људи блиски породици тврде да у последњих шест месеци Жељко није био у контакту са породицом нити је Александра посећивао у затвору у Бањалуци.

КАМЕРЕ У РАСВЕТЉАВАЊУ Булатовићевог убиства, новосадским истражитељима би требало да помогне и снимак сигурносне камере. Полиција је у понедељак увече одмах узела снимак са видео-надзора на једном објекту у близини, а када буде прегледан знаће се да ли је на њему забележена Булатовићева ликвидација.

УКЛЕТА УЛИЦА

У УЛИЦИ браће Дроњак, и ранијих година је проливана крв. У стану изнајмљеном на дан ради журке у згради са бројем 13, крајем октобра прошле године насмрт је избоден Стефан С. (23) из Новог Сада. Испред улаза у зграду са бројем 16 у којој су живели, 28. фебруара 2015. убијени су Ненад Опачић, вођа "ветерничког клана" и његова супруга Јасмина. Брачни пар се враћао са прославе годишњице брака.

ОТАЦ О ОПТУЖЕНИМА

СТЈЕПАН Лазаревић, отац убијеног Мирослава, пратио је свако рочиште за убиство свог сина, а у завршној речи је рекао:

- Суд треба да осуди оптужене ако су криви, а ако нису да их ослободи и пусти.

Пре убиства Мирослава, који се наводно повезивао са ауто-мафијом, остао је и без сина Саве који се убио 2009. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Hej

11.09.2019. 05:46

@Znalac - Policija nezna ko vozi BMW,neradi nigdje,kupio stan na Eterniniku,a iz Bosne je,zena neradi a dvoje male djece..eto neznaju da pasos preko njega dobjes za 2 dana..a policija izfaje pasose .

ZoZoNaC

11.09.2019. 21:36

Jako dugo se nisu rokali 7-8 meseci ovo je cinimi se tek drugo ubistvo u ovoj godini al zato prošle godine mesecno obavezno jedno bilo je i po dva ubistva!