Očuh silovao devojčicu za kojom se tragalo?

Lj. P.

28. 08. 2019. u 21:43

Очух силовао девојчицу за којом се трагало?

Ilustracija / Depositphotos

Posle dvodnevne potrage pronađena J. S. (13) iz Kisača, a uhapšen J. V. (39). Maloletnica nađena u kući poznanika u Budisavi, bez vidljivih povreda. Očuh će biti priveden na saslušanje

POLICIJA je u sredu u prepodnevnim satima pronašla devojčicu J. S. (13) iz Kisača, za kojom se tragalo od 26. avgusta. Poslednji put je bila viđena tog dana u Novom Sadu, a u večernjim satima je prijavljen njen nestanak. Tinejdžerka je nađena u kući jednog poznanika u Budisavi kod Novog Sada, i nije imala vidljive tragove povreda. Ipak, ubrzo je uhapšen njen očuh J. V. (39) zbog sumnje da je silovao pastorku.

O njenom pronalasku su odmah obavešteni novosadski Centar za socijalni rad i majka maloletnice, odnosno žena koja je pre nekoliko godina sa tadašnjim suprugom, usvojila J. S. Policija je, međutim, u međuvremenu uhapsila J. V. (39) iz Kisača, sadašnjeg vanbračnog partnera devojčicine usvojiteljke, pod sumnjom da je silovao trinaestogodišnjakinju. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i u četvrtak će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.


PROČITAJTE JOŠ: KRAJ POTRAGE: Pronađena Jana (13), uhapšen očuh osumnjičen za silovanje

Prema pričama pojedinih meštana Kisača, J. S. je usvojena kada je imala nepune dve godine. Posle sedam godina, roditelji su se razveli, a devojčica je ostala sa majkom. Ona je posle izvesnog vremena počela da živi u vanbračnoj zajednici sa J. V. koji se sada sumnjiči da je izvesno vreme napastvovao devojčicu.

U Kisaču niko ne želi da poveruje da se to zaista dogodilo, ali ističu da je na istražnim organima da utvrde da li u tome ima istine ili ne. Sada se po selu priča i da je devojčica nekoliko dana pre nestanka, navodno, samo u jednom danu nekoliko puta pozivala broj policije 192. Kažu da nije konkretno govorila o čemu je reč i da je to činila iz šale.

- Ako se utvrdi da je napastvovao dete, treba da odgovara - smatra jedan meštanin Kisača, koji je želeo da ostane anoniman. - Navodno je devojčica bila nezadovoljna porodičnim odnosima u kući i zbog toga je želela da pređe da živi kod bake.


PROČITAJTE JOŠ: DA LI STE JE VIDELI: U toku je intenzivna potraga za Janom (13) koja je nestala u Novom Sadu

BEZ KOMENTARA

U CENTRU za socijalni rad u Novom Sadu, povodom ovog slučaja, u sredu nisu mogli da daju komentar. Rečeno nam je da će služba za decu preduzeti sve radnje neophodne u ovakvim slučajevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

драгана

28.08.2019. 22:23

Jadno dete.Tim pre što je usvojena.Bože, kome se sve deca poveravaju na fzvsna čuvanje.Dete!!!! 13 godinica!!!!Obesiti.gada i.tu gaduru od žene. Morala je primetiti šta se dešava.

Ljubica

28.08.2019. 23:00

Ako se utvrdi da je djevojcica silovana od strane usvojiteljkinog partnera...jedina i jos blaga kazna je KASTRACIJA doticnog i zatvor! A vi draga redakcijo opet nemojte objaviti moj komentar a kada neko drugi napise ovo isto tada objavite?! Ako postoji pravilnik o komentarima neka je isti za sve!!!

Sara

28.08.2019. 23:17

Centre za socijalni dan treba bolje kontrolisati jer su teške posledice njihovih čestih propusta!

драгана

29.08.2019. 12:53

@Sara - Pod hitno treba reformisati rad Centara za socijalni radi i uvesti licence za rad zaposlenih u centrima,koje važe 5 godina.Mnogo nestručnih i bezvoljnih za rad se nakalemilo u tim Centrima.

Nenad NS

29.08.2019. 06:33

polako samo,ne osudjujte coveka pre vremena. deca su danas sa ovim pravima sto smo im dozvolili i sto ih uce od malih nogu prefrigana jako...

Petar

29.08.2019. 13:56

a koja je kazna za dete ako lazno prijavi?kazem ako je kriv neka ga bese ili sta vec ali ako je mala lazno prijavila sta onda? verovatno nikom nista

Ролекс.

30.08.2019. 16:00

Блага казна 13год.ништа за свако дете минимум 13 год.