NOVI DETALjI GNUSNOG ZLOČINA U PANČEVU: Osumnjičeni više godina proveo u zatvoru, prolaznici posmatrali napad na nesrećnu ženu

B. B.

14. 07. 2019. u 06:33

НОВИ ДЕТАЉИ ГНУСНОГ ЗЛОЧИНА У ПАНЧЕВУ: Осумњичени више година провео у затвору, пролазници посматрали напад на несрећну жену

Građani koji su se našli na Autobuskoj stanici savladali napadača,Foto: Z. Jovanović/ Foto Printskrin

Osumnjičenom za ubistvo u Pančevu Petru Mošiću danas ističe policijsko zadržavanje. Istraga da li se Desanka dobrovoljno našla sa mužem

PETRU Mošiću (64), koji je osumnjičen za ubistvo supruge Desanke Mošić (60) na autobuskoj stanici u Pančevu, danas ističe policijsko zadržavanje i on bi trebalo da bude priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Pančevu.

Kako smo nezvanično saznali, tereti se za teško ubistvo, a nesrećnoj ženi je nožem naneo više udaraca u leđa, vrat i grudi, usled kojih je ona preminula u pančevačkoj bolnici.

Šta je prethodilo ovom stravičnom zločinu, kako je i da li je Desanka uopšte stupila u kontakt sa Petrom, koji je imao zabranu prilaska, pokazaće istraga. U javnosti se pominju dve verzije događaja, kao i da je motiv zločina ljubomora. Po jednoj, oni su se našli u kafiću, gde je došlo do svađe i ona je pokušala da pobegne. Međutim, on je sustigao i naneo smrtonosne udarce. Po drugoj priči, Desanka je sedela na klupi i čekala autobus, a Petar je napao sa leđa. Pokušala je da se odvoji, ali je on stigao i naneo joj smrtonosne povrede.

U pojedinim medijima u subotu se pojavio snimak ovog zločina, na kome se vidi kako Desanka beži, on je juri, sustiže i ubada nožem. Zapanjujuće je da prolaznici koji su se tu zatekli posmatrali i niko nije prišao. Da je neko reagovao, možda bi bila spasena. Prvi su u pomoć pritekli zaposleni na Autobuskoj stanici, kada su čuli zapomaganje nesrećne žene. Petar je počeo da beži, ali su oni stigli i savladali ga. Iako su odmah pozvali Hitnu pomoć, povrede su bile isuviše teške, pa je i pored napora lekara u pančevačkoj bolnici, žena preminula.

Desanka Mošić, Foto: Fejsbuk


Pročitajte još - Iskasapio suprugu na autobuskoj stanici


Kako smo saznali, bračni par je već duže vreme u narušenim odnosima, a Desanka je poslednjih meseci bila smeštena u Sigurnoj kući. Krajem juna, sud je Petru izrekao zabranu prilaska, pošto je prethodno, u maju mesecu, prijavio nestanak supruge kako bi pokušao da sazna gde se nalazi. U toku je bila i brakorazvodna parnica.

Petar Mošić je poznat po nadimku Tamango, a kako saznajemo, zbog različitih krivičnih dela, uglavnom krađa, boravio je više godina u zatvoru. Bavio se sakupljanjem sekundarnih sirovina, prepravkom polovnih automobila. Prema nezvaničnim informacijama, nisu imali zajedničku decu, a njegov sin je imao plesnu grupu, koja je nastupala sa poznatim estradnim zvezdama.

Petar Mošić


OD POČETKA GODINE 13 ŽRTAVA

OD početka ove godine u Srbije je ubijeno 13 žena, a prema nekim statistikama, u periodu od 2010. do 2018. godine stradalo je najmanje 280 pripadnica lepšeg pola. Na nedavnom skupu, posvećenom žrtvama nasilja, rečeno je da zvanične evidencije o slučajevima feimicida nema, a da se analiziraju podaci iz medija. Istraživanje, kojim je obuhvaćeno deset studija slučajeva i 69 presuda, u periodu od januara 2015. do decembra 2017. godine, pokazalo je da je reč o izuzetno brutalnim ubistvima, a najčešći motiv je ljubomora. Praksa govori da je najrizičniji trenutak kada žena odluči da napusti partnera nasilnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Pedja

14.07.2019. 09:29

Zanimljiv ugao gledanja. Krivica je sada na prolaznicima. Kako je neko mogao da spasi ženu kada se sve odigralo u trenu? Ubica je bio naoružan. Očekuje se da gradjani hapse?

Немања

14.07.2019. 15:58

Права слика о томе ко је жртва насиља је на гробљу. На шест од седам споменика је прво умро муж. Лично бројао.

ne građani

14.07.2019. 20:24

nego šljam koji se umislio, a smrdi u GSP ravnodušnost je znak psihičkog mrtvila - gluposti rekla bih da Srbi zaslužuju šta im se dešava, kad ovde ne bi bilo najmanje Srba sve neke BIH i HR mešavine pune mržnje prema Srbima što ne odu odakle su pobegli, kad su im koljači bolji