Osumnjičeni za krađu testova podneo žalbu Ustavnom sudu

Tanjug

sreda, 03. 07. 2019. u 16:01

Осумњичени за крађу тестова поднео жалбу Уставном суду

Foto: Fejsbuk

Branilac Igora Stamenkovića, osumnjičenog za krađu testova iz matematike za malu maturu, podneo je danas žalbu Ustavnom sudu Srbije
Branilac Igora Stamenkovića, osumnjičenog za krađu testova iz matematike za malu maturu, podneo je danas žalbu Ustavnom sudu Srbije, jer Viši sud u Beogradu još nije odlučio o njegovoj žalbi kojom je Stamenkoviću 21. juna određen pritvor.

"Prinuđeni smo da izjavimo ustavnu žalbu, jer je prošlo je 10 dana od izjavljivanja žalbe na rešenje o određivanju pritvora, a rok za odlucivanje je 48 časova", rekao je za Tanjug Stamenkovićev branilac, advokat Dimitrije Ilić.

Žalba Ustavnom sudu podneta je i jer je u rešenju o određivanju pritvoru navedeno postojanje "osnova sumnje" da je Stamenković izvršio krivična dela, a za pritvor je, kako tvrdi Ilić, neophodno postojanje "osnovane sumnje".

PROČITAJTE JOŠ -
IGOR S. SE BRANI ĆUTANjEM: Osumnjičenom za krađu testova pritvor do 30 dana

On smatra da bi navedene povrede zakona morale da dovedu do ukidanja pritvora njegovom branjeniku, zbog čega se obraća Ustavnom sudu.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda doneo je rešenje kojim je Stamenkoviću odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti da bi u toku istrage mogao da utiče na svedoke, kao i da bi mogao da ponovi krivično delo.

Na to rešenje Stamenkovićev advokat je izjavio žalbu o kojoj bi treba da odluči krivično vanpretresno veće suda.

Stamenković se tereti da je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari, a na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio se ćutanjem, odnosno iskoristio je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Krađa i "provaljivanje" testa iz matematike doveli su do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

MatijaBg

03.07.2019. 17:48

Obračunati sav trošak nastao ovim njegovim činom pa naplatiti.Sudski izvršitelji će se već snaći!!!Brale,ne bio mu ni kum!!!

Nastavnik matematike

03.07.2019. 17:50

Kad vidim ovoga oca osmaka, bezbroj puta sam čula od starijih kolega, a isto toliko puta ću i ponoviti: "Kakvi su roditelji, deca su odlična"!!!

X.Y.Z.

03.07.2019. 17:58

Да је украо 21 тону злата из народне банке, као неки, нико му ни а неби рекао.

Miško Avramović

03.07.2019. 18:15

Robija brate je lek za budalu. Veliku štetu je napravio, stotine nastavnika je došlo na posao, hiljade učenika je došlo da radi test. Zbog idiota su svi vraćeni kući. Ponovo su štampane hiljade stranice testa. Izračunajte sami kolika je to materijalna šteta. Zašto ga žaliti?

Mikele

03.07.2019. 21:51

Bez bar 5 godina da odleži, ništa. I to je malo.Na muke je bacio jednu celu genaraciju dece. Sramota je da ulaže bilo kakvu žalbu! Bruka kako god da okreneš!