AUSTRIJSKA policija i dalje traga za napadačem koji je u petak po podne ispred restorana “Figlmiler” u centru Beča hicima iz pištolja ubio navodnog pripadnika “kavačkog klana” Vladimira Roganovića (32) iz Herceg Novog, a teško ranio Stefana Vilotijevića (22), zvanog Mali Kićun, iz Novog Sada a poreklom iz Nikšića. Kako pišu austrijski mediji, svedok pucnjave je policiji rekao da je napadač imao kraću bradu, tamnu jaknu i kapuljaču na glavi, te da ima tridesetak godina i oko 185 centimetara. Navodno, strelac je govorio isti jezik kao i žrtve, a policija je do zaključenja ovog broja bila u poteri za neidentifikovanim napadačem.

- Zločin je najverovatnije povezan sa organizovanim kriminalom na području Zapadnog Balkana - rekao je u izjavi za medije portparol austrijske policije Danijel Furst. - Istražitelji Državnog zavoda za kriminalistiku sprovode međunarodnu istragu.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni Roganović i ranjeni Vilotijević su sa još jednim čovekom u petak po podne ručali u restoranu u centru austrijske prestonice. Iz bara su izašli oko 13.30, kada im je prišao naoružani čovek, i prema navodima policije, ispalio između pet i sedam hitaca na trojicu muškaraca, posle čega je pešice pobegao u nepoznatom pravcu. Roganović i Vilotijević su upucani u glavu, a identitet i zdravstveno stanje trećeg čoveka koji je bio sa njima nisu poznati.

PROČITAJTE I: STAFAN VILOTIJEVIĆ JE IPAK ŽIV: Porodica tvrdi: On je u bolnici, ranjen, ali nije ubijen


Podsetimo, Vladimir Roganović je povezivan sa “kavačkim klanom”, a neki njegovi bliski rođaci su, kako se sumnja, ubijeni ili teško ranjeni u “ratu” sa “škaljarcima”. On je pre samo dve nedelje izašao iz zatvora “Spuž”, gde je služio kaznu zbog falsifikovanja dokumenata, a Crnu Goru je napustio pre samo četiri dana, odakle je otišao u Beč. Teško povređeni Stefan Vilotijević (22) zvani Mali Kićun, najmlađe je dete Kićuna Vilotijevića, koji je 1999. godine izrešetan u Ulici Narodnog fronta. Kićun, čije ubistvo do danas nije rasvetljeno, važio je za jednog od vođa crnogorskog klana u Novom Sadu.

VILOTIJEVIĆ OPERISAN


IAKO se u medijima u petak kasno uveče pojavila vest da je Stefan Vilotijević (na slici) podlegao teškim povredama u bolnici, to je prvo demantovala njegova porodica, a potom i austrijska policija. Pojedini članovi porodice Vilotijević putem društvenih mreža su rekli da je Stefan “živ, zdrav i operisan”. Takođe, portparol austrijske policije Danijel Furst negirao je informacije da je Mali Kićun od zadobijenih povreda preminuo u bečkoj bolnici.