NOVOSTI SAZNAJU: Carinik uhapšen u trenutku krađe 106 hiljada evra

LJ. T. - S. M. J.

09. 12. 2018. u 12:49

Boško V. pokušao da ukrade 200.000 evra od staraca koji su mu verovali. Policija ga zatekla sa 106.000 evra koje su Logofetići čuvali u kući

НОВОСТИ САЗНАЈУ:  Цариник ухапшен у тренутку крађе 106 хиљада евра

Kuća u kojoj je zatečen Boško V. sa plenom / Foto M. Jovanović

Boško V. (54), jedan od šefova carinske ispostave u Majdanpeku, uhvaćen je u subotu uveče u trenutku kada je iz kuće Marice i Dragutina Logofetića, na Miloševskom putu u Negotinu, iznosio torbu sa 106.000 evra koje je ukrao iz doma ovih gluvonemih staraca.

Logofetići su u trenutku krađe boravili u obližnjem Miloševu, u staračkom domu, a da sve bude još tužnije, vlasnik kuće u selu Miloševo u kome je smešten starački dom upravo je Boško V., koji taj objekat, za sumu od 1.000 evra mesečno, izdaje ljudima koji drže dom za stara lica.

Boško V. je, kako saznajemo, kuću Logofetića, nedaleko od kafane "Dobar dan", obio u večernjim satima, znajući da oni nisu u njoj.

Ovo dvoje ljudi na pragu devete decenije čitav svoj radni vek proveli su u Nemačkoj radeći kao krojači. U naselju Miloševski put podigli su dvospratnu kuću i svaku sobu u njoj luksuzno opremili. Rođeni su gluvonemi, i osim što imaju kontakt s nekoliko komšija, sa ostalim stanarima u Ulici Bore Lazarevića skoro da i ne komuniciraju. Vidno uzrujani i očigledno pod sedativima, o celom ovom slučaju nisu želeli da daju izjavu za novinare.

- Provela sam sa njima celu noć. Veoma su uzrujani, a Marica posebno. Ni sami ne znaju šta ih je snašlo i ne mogu da veruju da se to dogodilo - navodi vlasnica staračkog doma.

Carinik je, kako nezvanično saznajemo, od Dragutina, koga je pokušao da opljačka, saznao da on u kući čuva 200.000 evra. Nakon što je to čuo, rešio da obije kuću i ukrade novac.

U tome su ga, ipak, osujetile komšije, koje su, videvši svetlost baterijske lampe u kući Logofetića, pozvale policiju, koja ga je uhvatila baš u trenutku kada je obijao kuću.

- Nismo ništa čuli, iako smo maltene prve komšije. Ulica je slepa i "ušuškana". Videli smo samo automobile, policiju. Nismo ni znali da su Logofetići u staračkom domu. Osim što ovde imaju kuću, imaju i stan u gradu, pa smo mislili da su tamo - kažu komšije.

Boško V. je, maskiran fantomkom i sa rukavicama na rukama, kako nezvanično saznajemo, u kuću ušao uz pomoć alata za obijanje, izvršio premetačinu i pronašao 106.000 evra, koje je stavio u svoju torbu. U toj torbi je policija, koja je u Ulicu Bore Lazarevića stigla odmah po dojavi, u rekordnom roku, i pronašla plen, kao i alat za obijanje.

Ilustracija / Depositphotos


Odmah su pozvani vlasnici kuće, kojima je novac vraćen, a Dragutin je, naočigled policajaca, iz jednog mesta u kući izneo još 94.000 evra.

Tako je carinik, pored toga što je ostao bez plena od 200.000 evra koje su supružnici koje je pokušao da opljačka stekli mukotrpnim radom u inostranstvu, zaradio - ćorku.

Carinik je odmah priznao delo. Protiv njega je podneta prijava zbog teške krađe i određen mu je pritvor do 48 sati.

ČEKAJU LICENCU

Na licu mesta u Ulici Bore Lazarevića broj 9, u naselju Miloševski put, zatičemo pripadnike kriminalističke policije i vlasnicu doma u kojem boravi bračni par Logofetić.

- Naš dom je trenutno u fazi dobijanja licence, i mi pružamo usluge smeštaja starim licima. Kuću smo zakupili ugovorom na tri godine i već 10 meseci uredno plaćamo zakupninu - kaže ova žena, ne želeći da o slučaju podrobnije priča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

dragan963

09.12.2018. 13:07

Ne opravdavam lopova koji treba da završi na duže u zatvoru ali ostaviti 200000 evra u kući u kojoj niko ne živi je čista GLUPOST!!!! Još su samo trebali tablu da napišu!!! Bože ko sve danas ima pare???

CZVBG

10.12.2018. 10:56

@dragan963 - Tako je carinik, pored toga što je ostao bez plena od 200.000 evra koje su supružnici koje je pokušao da opljačka stekli mukotrpnim radom u inostranstvu, zaradio - ćorku.Ovo je novinar napisao a ne ja

seljak LA

10.12.2018. 11:30

To je covek verovatno uradio po zadatku, sramota da ne moze biti gora, ali to nije prvi slucaj da policija pljacka narod, pozdano znam, a nece biti ni zadnji.