ZBOG sumnje da je silovao svoju pedesetogodišnju majku, protiv S. T. (29), iz Vračevića kod Lajkovca, Viši sud u Valjevu odredio je do 30 dana pritvora. Nezvanično saznajemo da je pretio da će majku da ubije, maltretirao je, vukao za kosu, a potom je obljubio, navodno pod dejstvom alkohola.

Žitelji Vračevića ističu da su odnosi u porodici S. T. odavno narušeni, jer on ne radi a mnogo pije, što mu je majka stalno zamerala, zbog čega su sukobi i svađe bili veoma česti. Majku je, saznajemo, napastvovao u njihovoj porodičnoj kući, u kojoj je već duže živeo sam. Roditelji su prešli u dom jednog žitelja Vračevića, kod kog je otac S. T. nadničio, a majka je povremeno dolazila da obiđe sina.


PROČITAJTE JOŠ:
Ispovest: Sin me silovao dva puta

- Nigde ne radi, a kad je pijan, postaje veoma nezgodan, svadljiv, spreman da se potuče - pričaju žitelji Vračevića. - Zbog toga su roditelji i otišli od njega, a sestra se udala i otišla u Valjevo. Svaki dinar koji bi zaradio u nadnici potrošio bi na piće. U kući je okupljao društvo. Tu su pili, a onda bi zvao majku da sve pospremi i da mu spremi jelo. Čuli smo da je zbog ovoga što se desilo, što se u našem kraju ne pamti, sina policiji prijavio otac.

NAPADAO STRINU?

MAJKA S. T. prima socijalnu pomoć, a otac obrađuje imanje vlasnika kuće u kojoj zauzvrat živi. Nezvanično saznajemo da je pre nekoliko godina S. T. policiji prijavila i njegova sedamdesetogodišnja strina. On ju je navodno pozvao u kuću, zaključao ulazna vrata i od nje tražio seksualni odnos, ali je bio pijan, pa je žena uspela da pobegne. Policiji je prijavljivan i zbog nekoliko krađa.