Optuženi dvostruki ubica i dalje ćuti!

N. S.

13. 09. 2017. u 09:28

U nastavku suđenja Arpadu Sabu saslušani samo svedok lazar P. i sudski veštak Radenko Vuković

Оптужени двоструки убица и даље ћути!

Arpadu Sabo

ARPAD Sabo (30) zvani Arpi, iz Veternika, protiv koga je podignuta optužnica za ubistvo supruge Slavice (24) i četvoromesečne Nikoline, ponovo se našao pred sudijama Višeg suda. Proces protiv njega nastavljen je pred Velikim većem saslušanjem Radenka Vukovića, veštaka za sudsku medicinu, i svedoka Lazara P.

Sabo se, kao i na početku suđenja u junu, i dalje brani ćutanjem. Svedok je ostao pri ranijim izjavama da između njega i pokojne Slavice nisu razmenjivane SMS poruke koje bi mogle da dovedu do zločina, budući da je ranije pominjano da je mogući motiv zločina ljubomora, a sam Lazar P. je naveo da je od Sabove supruge dobio poruku s kojom se nije pomirio.

- Sa Arpadom i Slavicom sam komunicirao i po nekoliko puta dnevno. U jednoj od poruka, pre nesreće, Slavica mi se obratila rečju "švaleru", pa sam otišao prvo kod nje, a zatim sreo Arpada i objasnio im da tako ne treba da se šale sa mnom - izjavio je Lazar P. na sudu.

Sudski veštak je takođe ostao pri ranijim izjavama i naveo da je smrt Slavice i Nikoline nastupila najmanje osam, a najviše 30 sati pre uviđaja. Upravo iz tog razloga, akloholisanost okrivljenog se može utvrditi jedino na osnovu njegovih izjava.

Nastavak suđenja zakazan je za 20. oktobar. Tada bi trebalo da budu saslušani i stručnjaci za DNK.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije