NIŠ – Pred većem Višeg suda u Nišu 5. jula pripremnim ročištem počeće suđenje Miodragu Mišku Karaliću iz Kruševca za teško ubistvo sugrađanke Gordane Josifović. Optužnica Karalića koji je poreklom iz Prišteni tereti i za otmice Gordane Josifović i Miluna Kostića, kao i nevlašćeno držanje i nošenje oružja.

Podnet je i optužni predlog protiv Miluna Kostića da je pomogao učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Prema navodima optužnice Karalić je 5. decembra 2016. godine oko 16 časova pod pretnjom oružjem kidnapovao Gordanu i Miluna. Zbog ljubomore, Karalić je od njih zahtevao da prekinu emotivnu vezu. Tokom rasprave sa Gordanom, Karalić je nesrećnu ženu udario u glavu i ranio pucnjem iz pištolja CZ M70 kalibra 7,65mm.

Preteći pištoljem, otmičar je zahtevao od Miluna Kostića da vozi ka selu Bradarac. Kada su došli do zemljanog puta Karalić je ženu izvukao iz Golfa 5 i usmrtio je sa dva hica u glavu. Tužilaštvo je okarakterisalo da je u pitanju ''umišljajno ubistvo iz bezobzirne osvete''.

Telo Gordane Josifović pronađeno je tek 20 sati nakon zločina na njivi. Karalić je tada naredio Milunu Kostiću da vozi magistralnim putem od Niša, preko Svrljiga, Požarevca, Smedereva do Beograda. Više dana Karalić se skrivao u beogradskim naseljima Vidikovac, Žarkovo i Novi Beograd i to na parking placevima. Uhapšen je 9. decembra.

Optužni predlog je podnet i protiv Miluna Kostića jer nije prijavio ubistvo policiji kada su zaustavljeni na putu Veliko Gradište – Požarevac u naselju Sirakovo. Kostić nije obavestio policiju o Karalićevom zločinu ni prilikom zaustavljanja njihovog automobila na pančevačkom putu kod Smedereva prilikom naplate kazne zbog prelaska na crveno. Tužilac tereti Kostića da nije prijavio Karalića dok je spavao u vozilu, kada je izlazio iz automobila da kupi piće i cigarete.

Okrivljeni Karalić za vreme vožnje i pri izlasku iz vozila nije držao pištolj u ruci, već ispod sedišta vozača ili u džepu svoje jakne. Po mišljenju tužioca Kostić je na taj način pomogao Karaliću da se skriva.


TELO BAČENU U NjIVU

Novica Petrović iz sela Mozgovo je telo Gordane Josifović iz Kruševca zatekao u brazdi komšijine njive, nedaleko od puta Bradarac-Mozgovo, kod skretanja za četvrto okno nekadašnjeg aleksinačkog rudnika.