NA jučerašnjem ponovljenom suđenju u beogradskom Višem sudu Dejan Puzigaća, koji je optužen za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona 2009. godine u Beogradu, izjavio je da nije kriv. Juče je održano pripremno ročište, na kojem se Puzigaća izjasnio o navodima optužnice, dok je za 24. april zakazan početak glavnog pretresa. Tada će on moći u potpunosti da iznese svoju odbranu, a biće saslušano i nekoliko svedoka.

Puzigaća je optužen kao jedan od organizatora navijačkih nereda u septembru 2009. kada je stradao Bris Taton. On je bio u bekstvu, sve do septembra 2015. kada je uhapšen u Atini po poternici Srbije. U aprilu naredne godine izručen je našoj zemlji i sproveden u zatvor na izdržavanje kazne od 14 godina zatvora. Inače, u Atini je identifikovan i priveden u monaškoj odori jer se, navodno, zamonašio u Ruskoj pravoslavnoj crkvi na Tajlandu.

Puzigaća je u prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. smanjena na 14 godina. Viši sud u Beogradu mu je krajem novembra prošle godine odobrio ponavljanje suđenja. Ipak, pravosnažna presuda ostaje na snazi do donošenja nove odluke, a suđenje će biti ponovljeno samo u odnosu na Puzigaću.


NOVI PROCES I PROTIV PRELIĆA

I Đorđu Preliću, koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina za ubistvo Tatona, ponovo se sudi. On se pet godina skrivao u Španiji, odakle je Srbiji izručen 2014.