UBISTVO KARATISTE: Osumnjičeni Velja Nevolja zaćutao

E. H.

05. 02. 2017. u 08:54

Uhapšeni Veljko Belivuk i Mirko M., sumnja se da su umešani u likvidaciju Vlastimira Miloševića. Lisice škljocnule u kafiću na Novom Beogradu. Osveta za Saleta Mutavog?

УБИСТВО КАРАТИСТЕ: Осумњичени Веља Невоља заћутао

Vlastimir Milošević ubijen je u Ulici 27. marta nedaleko od svog stana

VELJKO Belivuk (32), jedan od vođa navijača Partizana, poznatiji kao Velja Nevolja, koji je uhapšen zbog sumnje da je umešan u likvidaciju Vlastimira Miloševića (34), bivšeg reprezentativca Srbije u kjokušinkaju, prvo je rekao policijskim inspektorima da nema nikakve veze sa ubistvom, a onda je, kako “Novosti” nezvanično saznaju, odlučio da se brani ćutanjem.

Belivuku, osumnjičenom za ubistvo koje se dogodilo 30. januara ujutro u Ulici kraljice Marije, određeno je 48-časovno zadržavanje, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, već u ponedeljak biti priveden na saslušanje u nadležno Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Kako “Novosti” saznaju, Belivuk je u subotu uveče uhapšen zajedno sa Mirkom M. (29), za kojim je, inače, bila raspisana potraga za izdržavanje kazne zatvora od četiri godine zbog trgovine narkoticima.

- Osumnjičeni su uhapšeni u jednom kafiću na Novom Beogradu - tvrdi naš izvor iz policije. - U trenutku hapšenja, bili su u društu još nekoliko mladića, a u kafiću je bilo i drugih gostiju. Nisu se opirali hapšenju, ali su obojica bili vrlo iznenađeni kad su im stavljene lisice na ruke.

Belivuk je čak, kako saznajemo, otvoreno pitao policajce zašto ga hapse kad nije ništa zgrešio.

O tome da li je, na bilo koji način, umešan u ubistvo karatiste, pokazaće istraga. Međutim, ono što je poznato jeste činjenica da je Velja Nevolja bio veoma blizak sa Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, koji je ubijen 13. oktobra prošle godine, na uglu Bačvanske i Ulice Gospodara Vučića, kad su dvojica maskiranih napadača ispalila gotovo 60 metaka iz “kalašnjikova” u njega i njegovog telohranitelja Milorada Đurića. Belivuk je, vidno potresen, držao govor na sahrani Mutavog, kada je javno rekao:

- Sale je imao vrline i mane. Znamo šta se desilo s njim, nismo budale. Mnogima smo stali na žulj, mnogi su se udružili protiv nas, i desilo se to što se desilo. Ima stvari zbog kojih moram dobro da razmišljam o tome šta pričam. Ne zato što se nekoga bojim, nego zato što imam neke principe...

Veljko Belivuk

ČINJENICE
* MILOŠEVIĆ je ubijen prošlog ponedeljka, rano ujutru. Nepoznati napadač čekao ga je da izađe iz zgrade u kojoj je živeo s porodicom, a kad ga je ugledao, pojurio ga je i ispalio u njega više hitaca iz “škorpiona”. Jedan jedini metak koji ga je pogodio bio je i smrtonosan.

* BEŽIVOTNO telo bivšeg reprezentativca pronašli su prolaznici na tramvajskim šinama i pozvali policiju.

* KARATISTA je radio kao obezbeđenje na prestoničkim splavovima. Imao je dosije zbog nasilničkog ponašanja, a priča se i da se, navodno, bavio trgovinom narkoticima. Za to krivično delo nikada nije bio osuđivan.

* POLICIJA istražuje i druge opcije u vezi s njegovim ubistvom, posebno neraščišćene račune s navijačkim grupama.

Upravo zbog bliskosti sa Stankovićem, policija sumnja da je Belivuk, na neki način, indirektno ili direktno, umešan u ubistvo karatiste Miloševića, koji je, navodno, bio u sukobu s Mutavim.

Velja Nevolja je u septembru prošle godine osuđen na godinu dana kućnog zatvora zbog prebijanja obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure. Od tada, imao je nanogvicu i bio pod stalnim nadzorom. Postavlja se pitanje kako je onda moguće da je Belivuk izašao iz stana i obreo se u novobeogradskom kafiću i, eventualno, “organizovao” osvetu za Saleta Mutavog ili, čak, kako tvrdi policija, “izvršio teško ubistvo” karatiste.

Nadležni iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija svojevremeno su objasnili da baza elektronskog nadzora osuđenika s nanogvicom stoji u centru kuće te osobe i ne sme da se pomera. Svaki nagib baze odmah se evidentira u sistemu za praćenje, kao i nedostatak pokreta, telesne toplote, oštećenje nanogvice...

- Osuđeni na kućni zatvor, međutim, mogu da izađu napolje, da idu na posao, fakultet, u grad... Po zakonu, svako ko izdržava kaznu kućnog zatvora može dva sata da provede napolju. Programom im se odredi kad mogu da izađu iz kuće i kad treba da se vrate. Nažalost, nemamo GPS i ne znamo kuda su otišli, ali poverenik i to proverava. Ako kojim slučajem ne nađe osuđeno lice, o tome se obaveštava sud i ukida se mogućnost daljeg kućnog pritvora - objasnili su nam u Upravi.

Da li je Velja Nevolja zloupotrebio mogućnost koja mu je bila data i umešao prste u ubistvo karatiste, ostaje da utvrde istražni organi, kao i to kako će sada sud postupiti dalje - da li će ga ostaviti u kućnom pritvoru ili, pak, do okončanja postupka, poslati u pritvor u Centralni zatvor u Bačvanskoj.

NARUČILAC IZ BEOGRADA?

PREMA nezvaničnim saznanjima iz istrage, na jednom od oduzetih snimaka sa okolnih video-nadzora, prilikom ubistva karatiste navodno se vidi jedna muška osoba čije je ponašanje sumnjivo. Pretpostavlja se da bi to mogao da bude napadač.

- NJegova identifikacija zasad ide teže, jer ima kapuljaču na glavi. Veruje se da je napadač došao sa strane, ali i da je u Beogradu imao logistiku. Odnosno, da je neko iz prestonice “naručio” ubistvo Vlastimira Miloševića - navode nezvanično u istrazi.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Рашо

06.02.2017. 09:34

Ау, баш чудо како је изашао са наногицом!? Већ више деценија, готово да нема кривичног дела било које врсте, ако је у њега укључено више од 10 лица, а да међу њима нема неко из полиције! И сад се чудимо?