DVOJICA maloletnika povređena su prilikom krađe bakra iz trafostanice u Ulici Rumenački put u Novom Sadu, u četvrtak oko ponoći. Šesnaestogodišnji I. Đ. se sa teškim opekotinama od strujnog udara nalazi u Dečjoj bolnici, dok je njegov vršnjak i sugrađanin D. M. prošao sa lakšim povredama.

Oni su, kako se sumnja, zajedno sa Š. J. (33) iz Novog Sada krali bakar iz trafostanice novosadske Elektrodistribucije, koja je od puta udaljena svega desetak metara. Oni su oko ponoći, navodno, presekli žicu i ušli u prostor ograđen visokom metalnom ogradom, na kojoj je na nekoliko mesta istaknuto upozorenje da zbog visokog napona preti opasnost.

- Povređeni ima opekotine na više od 60 odsto tela - kaže Dušan Vuković, portparol dečje bolnice u Novom Sadu. - Pacijent je u teškom stanju i životno je ugrožen. Smešten je u jedinicu intenzivne nege i terapije.

Drugi povređeni, D. M., ima lakše opekotine po rukama, najverovatnije dok je pokušavao da pomogne vršnjaku, i posle ukazane pomoći je pušten kući. U jednoj od malobrojnih kuća u neposrednoj blizini pomenute trafostanice vlasnik kaže da je oko ponoći odjednom nestalo struje i čuo se neki čudan zvuk. Izašao je napolje da proveri šta se dešava.

- Mada je bilo mračno, u daljini kod kapije sam video dvojicu - prepričava nam ovaj Novosađanin. - Jedan je naglas zapomagao, dok je drugi ustajao i padao. Odmah sam zvao Hitnu pomoć, policiju i obavestio Elektrodistribuciju.

Zbog ovoga što se dogodilo deo grada privremeno je ostao bez električne energije. Povređeni maloletnik smešten je u bolnicu, a policija će protiv svih podneti krivičnu prijavu za tešku krađu.


IZGOREO I MOBILNI

KOLIKO je bio jak strujni udar svedoči i činjenica da je na licu mesta pronađen mobilni telefon potpuno izgoreo. Tu su bile i rukavice i patike, takođe nagorele.