ŠOKIRANA sam i prosto je neverovatna ta oslobađajuća presuda za lekare "Decedre". Da li je i za moju Jelicu suđenje zastarelo i da li mi sada džaba idemo na suđenja? Sa Dijanom Radović, majkom Jelice koju su "lečili" u toj klinici, stalno se čujem, jer nas je muka spojila, izgubile smo svoje najdraže. Odlazila sam i na ta suđenja i znam kako je sve to teklo. Sad se neko setio da je predmet zastareo, a još šest godina je trajao proces i ovo je već druga presuda Apelacionog suda.

Ovako, na vest da nema krivca za smrt Jelice Radović, u potresnoj ispovesti, za "Novosti", reaguje Snežana Panić, majka 25-godišnje Jelice iz Paraćina koja je 9. juna 2010. godine otišla na bezazlenu lasersku ginekološku intervenciju u beogradsku "Beokliniku", iz koje se nije živa vratila. Nije se probudila iz anestezije, pa je u dubokoj komi preminula na VMA, devet dana kasnije. Posle istrage koja je trajala tri godine, podignuta je optužnica protiv trojice lekara "Beoklinike" - interniste Dragana Stanojevića, anesteziologa Bratislava Stamenkovića i ginekologa akušera i vlasnika ""Beoklinike" dr Miodraga Stanića, koji je, govori Snežana, Jelici i radio intervenciju.

Snežanu je šokiralo i obaveštenje od pre nekoliko dana, da je Drugi osnovni sud otkazao glavni pretres koji je bio zakazan za 16. decembar i zakazao novi, za 25. januar sledeće godine.

- Ovo je četvrti put od 2013. da zamenjuju sudiju, a o tome koliko je bilo odlaganja suđenja da i ne govorim - priča nam Snežana Panić. - Za prvu sudiju su rekli da su je promenili jer je bila u drugom stanju, a zašto su druge zamenjene, ne znam. Sad je preostalo još samo da se donese presuda. Svi su saslušani, lekari su se, naravno, izjasnili da nisu krivi, a veštaci su rekli da je kriv anesteziolog, odnosno da postoji uzročno-posledična veza između smrti moje Jelice i postupka anestezije. Shvatite, za mene je kriv dr Stanić, njemu sam dovela svoje dete! Dok je Jelica ležala u komi, on mi je čak rekao da nije ni imala tu ranicu, da su to bile samo bakterije... Bili su tu tad i moj suprug, starija ćerka Milica i Jeličin momak. Zašto je onda uopšte i radio tu intervenciju, zašto je angažovao anesteziologa za koga se kasnije ispostavilo da uopšte nije imao licencu?

Neutešna zbog novog odlaganja, Snežana se plaši da bi i Jeličin predmet mogao da zastari, a smrt ostane nekažnjena.

Jelica Panić preminula posle intervencije u "Beoklinici",Ročište zakazano za 16. decembar otkazano je zbog promene sudije

- Nisam znala da smrt može da zastari. Prošli put pretres je odložen jer dr Stanić nije došao zbog kardioloških problema. Kao da ja nemam kardioloških problema. Svaki put dođem na suđenje iz Paraćina. Svaki put drhtim u hodniku pitajući se kako ću da gledam u lice ubicu svog deteta. Sad, posle još jedne promene sudije i posle oslobađajuće presude za lekare "Decedre", pitam se ima li sve ovo uopšte smisla. Otići ću i 25. januara na suđenje. Tražiću reč. Želim da ustanem i kažem: Ljudi, dokle ćete ovako, kada ćete presuditi za smrt moga deteta!

SPORNA MEDICINSKA DOKUMENTACIJA

PREMA rečima neutešne majke, u Jeličinoj medicinskoj dokumentaciji bilo je mnogo precrtavanja i dopisivanja, zbog čega je porodica i uradila privatno medicinsko veštačenje. Majka ponovo podseća i na dva sporna EKG koja, tvrdi, nisu Jeličina, jer su nastala u vreme kad njih dve, tog 9. juna nisu još ni doputovale u Beograd, u prostorije "Beoklinike".