Roditelji žrtve krstili osumnjičene

Sofija BABOVIĆ

29. 03. 2015. u 22:02

Родитељи жртве крстили осумњичене

Poznati stomatolog je ubijen ispred svoje ordinacije

Novi detalji istrage likvidacije poznatog kruševačkog stomatologa Milutina Rokića (65). Porodice stradalog i pritvorene braće Vojina i Dejana Stankovića godinama bili prijatelji

RASVETLjAVANjE ubistva kruševačkog zubara Milutina Rokića (65) sve je izvesnije, iako su, zasad osumnjičeni, uhapšena braća blizanci - Vojin i Dejan Stanković (68), poznatiji pod nadimkom Ždrokinci, dospeli iza rešetaka tek godinu dana kasnije. Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, kako “Novosti” saznaju, negirali su umešanost u zločin, mada ih je DNK analiza povezala sa krvavim događajem.

Nedostatak pouzdanog motiva, prema saznanjima našeg lista mesecima je ozbiljno kočio opsežnu istragu surove likvidacije 2. marta 2014. godine, jer je Rokić, koji je živeo sam, važio za uglednog Kruševljanina sa razvijenom privatnom praksom, i nikakvim vezama sa kriminalom. I porodica zubara, bivša supruga, kao i sin i ćerka, nisu mogli da odgonetnu razlog ubistva. Povezanost zubara i blizanaca koji su pre više od 20 godina u Kruševcu važili za opasne momke otkrivena je, međutim u toku istrage.

- Njihove porodice su se dosta družile - kaže nezvanično za “Novosti” izvor iz istrage. - Roditelji pokojnog Milutina koji su u tom stanu živeli od 1957. godine venčali su roditelje Ždrokinaca, a kasnije im krstili i decu. Živeli su jedni prekoputa drugih. Milutin je, međutim, krenuo na studije, a Ždrokinci - stranputicom.

Upravo je taj stan gde je danas kozmetički salon i gde su živeli Vojin i Dejani dok su bili deca, imao postavljen video-nadzor, ali kamere nisu radile nakon radnog vremena.

- Kamera u istoj zgradi, u drugom ulazu, snimila je muškarca sa kačketom na glavi, ali se lice nije videlo - otkriva izvor iz istrage.

Nadležni imaju neka saznanja o mogućim motivima, a činjenica da je reč o jednojajčanim blizancima otežavala je identifikaciju onog koji je i povukao oroz. Prema nezvaničnim informacijama, Dejan Stanković se pominje kao verovatniji izvršilac. Nakon zločina su, prema nekim saznanjima, pobegli u Zapadnu Evropu.

JAVNOST KOLIKO je ubistvo zubara potreslo ovdašnju javnost, najbolje svedoči podatak da su se uoči godišnjice zločina po gradu pojavili leci nepoznatog autora sa tekstom “Ko je ubio doktora Rokića”. Na “Fejsbuku” je osvanula i stranica dr Milutin Rokić, posvećena kako se navodi, doktoru, stomatologu, prijatelju i iznad svega čoveku.

- Proveravani su mnogobrojni pozivi, kretanje, više tragova u stanu pokojnog zubara, koji su se ticali njegovih poslova i privatnih interesovanja - iznosi izvor “Novosti” iz istrage. - Nekoliko osoba prošlo je poligraf, a ispitano je na desetine ljudi iz njegovog posrednog i neposrednog okruženja.

Izvesno je bilo da je Rokić tog dana, oko 23 sata, ubijen hicem iz vatrenog oružja ispred svoje ordinacije “Alfa-dent” u stanu gde je živeo u prizemlju višespratnice u Čupićevoj ulici br. 4. Neposrednih očevidaca nije bilo, a zubar je uspeo da otpuzi gotovo 30 metara sve do drugog ulaza i stana dobrog prijatelja Dušana Tošovića, sa kojim je bio u šetnji neposredno pre pucnjave.

- Pozvonio je na vrata i samo uspeo da kaže da su ga upucali. Tada je pao, maltene preko mene - ispričao nam je tada Tošović.

Rokić je ubrzo podlegao povredama.

LEGIONARSKI DANI

STARIJI Kruševljani se sećaju Ždrokinaca kao svestranih đaka, koji su vodili primeren život dečaka iz ugledne porodice sve do puberteta. Iako se godinama nisu pominjali u rodnom gradu osim kao vlasnici kladionica, po gradu se ranije pričalo o njihovim mlađim danima, legionarskim i plaćeničkim ratovanjima na afričkom kontinentu, razbojništvima u inostranstvu, stranim držljavljanstvima i robijanju, kao i objektu u uvali jezera Ćelije.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Јабре

30.03.2015. 10:45

Свако ко би био жешћи момак се мало налаже како је био легионар, поготово у кафани после пар пића сви су неки "легионари", "специјалци" ...