Rad od kuće povećao prodaju tehničke robe: Laptope i tablete kupuju kao brašno (VIDEO)

E. R.

petak, 20. 03. 2020. u 17:02

Рад од куће повећао продају техничке робе: Лаптопе и таблете купују као брашно (ВИДЕО)

Foto Z. Jovanović

Prodaja u radnjama sa tehničkom robom u Srbiji povećana za oko 40 odsto. Zbog rada od kuće i firme uveliko kupuju "uređaje"

NISU samo namirnice i zaštitna sredstva ovih dana najtraženija roba u Srbiji. Naime, poslednjih nedelju dana sve je veća potražnja za laptopima, tabletima, ali i zamrzivačima i frižiderima. I dok velikim delom građani najviše traže tablete za decu, zbog učenja na daljinu, sve je više kompanija koje nabavljaju laptope za svoje zaposlene, koji rade od kuće.


Kako nam je ispričao Vladan Janković iz kompanije "Gigatron", sve robe zasad ima u dovoljnoj količini. Obezbeđeni smo sigurno za neki period od dva meseca. Kako će biti posle toga, sve zavisi od čitave situacije.


- Pojačana je tražnja za laptopima i tabletima - govori nam Janković. - Što zbog novog načina nastave i aplikacija, a što zbog posla. Za učenike se najviše traže tableti. S druge strane, imamo veliku navalu od strane kompanija. Ko god je mogao poslao je ljude da rade od kuće. Zasad uspevamo da zadovoljimo sve potrebe.


Prema njegovim rečima, sva roba koja je poručena je u dolasku. Velikim delom je transport koji je išao brodom sada prebačen na avio-prevoz, pa bi trebalo brže da stigne. Svi resursi usmereni su ka prodaji. Pa, ukoliko dođe do obustave rada, ukoliko budu mogli, ostaviće neke radnje za tehničku robu, u slučaju da se nešto od bele tehnike pokvari ili treba da se kupi nova roba, poput zamrzivača ili frižidera.


I mnoge druge prodavnice sa tehničkom opremom ovih dana suočavaju se sa većom tražnjom pojedine robe.
TRAŽE I FRIŽIDERE


- OSIM laptopa i tableta, sve je veća tražnja za drugim uređajima bele tehnike, poput malih kućnih aparata, zamrzivača i frižidera - objašnjava Janković. - U ovim nekim kategorijama robe, sada je sigurno za nekih 30 do 40 odsto veće interesovanje u odnosu na neku normalnu situaciju. S druge strane, oseća se pad u prodaji nekih sitnica, poput slušalica i neke druge opreme, koja je sada manje potrebna. Svakako i sada radimo maksimalno, kroz onlajn prodaju. Organizovali smo magacine i kurirske službe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije