NOVI hotel "Mona" na Dorćolu, koji je u četvrtak otvoren, biće razvojni projekat za taj deo grada, koji će da "procveta", primetio je predsednik Aleksandar Vučić.

"Pre dve godine bio sam ovde, na početku radova, ovde je bila rupa, velika kiša, a ja sam se pitao kako ovo i nije neko mesto, kako će da uspe, nema dovoljno prostora... Danas ova lepotica od zgrade, biće razvojni projekat za ovaj deo grada. Ceo Dorćol će da procveta i zbog hotela", rekao je Vučić.

On je istakao da u hotelima Mone radi 800 ljudi, u Beogradu, Sopotu, na Zlatiboru, te da je Mona jedno od značajnijih srpskih preduzeća, sa više od 50 prodavnica u Srbiji, Severnoj Makedoniji, BiH, Crnoj Gori...

"To je za našu zemlju od ogromnog interesa i značaja. Želimo da zapošljavate još veći broj ljudi u Srbiji i regionu", poručio je Vučić vlasnicima, porodici Momirović.

Oni, kaže, dobro znaju da granice ne smeju da postoje za biznis.

Takođe, istakao je da vlasnici za investiciju od 30 miliona evra, nisu tražili ni dinar od države, iako su mogli da dobiju subvencije, već da su sve platili svojim novcem.

"Od porodičnog udruživanja zasnovanog na poštovanju, ljubavi i zajedničkim interesom za prosperitetom i očuvanjem porodice, nema snažnijeg i jačeg motiva", poručio je Vučić.

U tom smislu, ukazao je da u Sent Galenu postoji univerzitet koji ima vlastiti centar za porodični biznis.

"Danas se uči da je tržište jedino merilo vrednosti, za proizvod, uslugu, za svaku kopmaniju. Pogledajte Monine torbe, to su torbe na najvišem svetskom nivou", rekao je Vučić.

foto D.Milovanović

On se osvrnuo i na to što se vlasnik hotela, Tomislav Momirović, zahvalio svojim roditeljima, Đorđu i Nadi, koji su stvorili "Monu", primedbom da bi sam bio veoma srećan da jednog dana čuje od svoje dece nešto slično.

"Nema ništa lepše lepše od toga. Vi ste izgradili imperiju, oni je napravili još većom, značajnijom. Možete da se ponosite", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je od 2012. izgrajdeno 66 novih hotela, kao i da je Mona hotel koji je otvoren ove godine, pored još jedno na Zlatiboru.

foto D.Milovanović

To je isto pokazatelj koliko idemo napred i brzo se razvijamo, istakao je Vučić.

Predsednik se nekoliko puta prekidao svoje obraćanje da bi se nakašljao i pritom se našalio, rekavši kako kašlje od lekova za pritisak i srce, a ne zbog korona virusa.

Kaže da je bio negativan na testu za korona virus i u šali dodao da je "negativan rođen" aludirajući na tvrdnje iznete u dokumentarnom filmu "Vladalac".

"Znate kakav je strah kod ljudi, počeše svi da beže od nekog ko kine negde. Negativno sam testiran, ne brinite, neki kažu i negativno rođen".

foto D.Milovanović

Vučić je istakao da je i taj hotel plod velikog rada i da zato ne razume one koji govore kako treba skraćivati radno vreme umesto da puste ljude koji hoće da rade.

Istakao je da će država zato uvek podržati kompanije kao što je Mona, koja je uložila u hotel na Dorćolu 30 miliona evra.

"Mogli su dosta da uzmu od države za tu investiciju, ali nisu uzeli ni dinar", dodao je Vučić.

foto D.Milovanović

Kaže da je Mona obezbedila za tu investiciju 15 miliona evra svojih sredstava i još 15 miliona iz kredita, što su ogromna sredstva.

Istakao je da su pokazali kako izgleda učić: Hotel "Mona" razvojni projekat, procvetaće ceo Dorćol.