"TELEKOM Srbija" i svi operateri pod brendom "Supernova" pozvali su "Junajted mediju" da im pošalje predlog ugovora za svih 19 kanala iz njihovog portfolija. U pozivu se insistira da u ponudu obavezno budu uključeni kanali Sport klub, Nova S, Nova sport i N1.

- U interesu televizijskih gledalaca u Srbiji očekujemo da ponudu i predlog ugovora dobijemo u što kraćem roku - saopštio je juče "Telekom". - Ukoliko zaista postoji namera vlasnika "Junajted medije" da omogući da svi korisnici u Srbiji mogu da gledaju njihove kanale, do zaključenja ugovora će lako i brzo doći.

Pročitajte i: Od "Junajted grupe" ni jedan dinar za autorska prava: Zašto su povlašćeni TV kanali koji rade u Srbiji, a prijavljeni su u Luksemburgu?

Ovo je usledilo kao reakcija na saopštenje "Junajted grupe" u kojem su izrazili žaljenje jer im se, kako tvrde, prvi put dešava da delove poslovne prepiske neka kompanija objavljuje u žutoj štampi. "Junajted" tvrdi da od početka ovog, kako preciziraju, instrumentalizovanog sukoba, tvrde da su državni operateri uklonili televiziju N1 iz 300.000 domova u izbornoj godini, što potvrđuje i činjenica da četiri dana od objave javne ponude "Telekomu Srbija" i JP "Pošta" za distribuciju informativnog kanala N1, niko od državnih operatera nije kontaktirao sa njima.

Oglasila se i televizija Arena sport.

- Televizije Sport klub i Arena sport zadužene su za plasiranje najatraktivnijih i najvažnijih sportskih sadržaja u našoj zemlji, ali je još uvek teško u ponudi velikog broja kablovskih operatera ove dve televizije "pronaći" u istom paketu. Grupacija SBB je za takvu situaciju u Srbiji optužila svog direktnog konkurenta i navela da SBB kablovskom operateru nije dozvoljeno da u svoju ponudu uvrsti programe Arene i sve druge kanale koji se nalaze u sastavu HD Win grupacije.

Pročitajte i:"Junajted medija" obrće milione evra, a dobija subvencije Srbije: U BiH i Sloveniji novčano kažnjeni

Generalni direktor HD Win Nebojša Žugić kaže da bi takve tvrdnje nazvao glasinama i neosnovanim optužbama:

- Tvrdim da apsolutno nije tačno da Arena sport ne želi da bude deo paketa koje svojim korisnicima nudi SBB. Naprotiv, Arena sport je nosilac prava prenosa nacionalnih takmičenja gotovo u svim sportovima i sigurno joj nije u interesu da gledaocima u Srbiji uskrati najgledanije utakmice naših klubova u nacionalnim i evropskim okvirima. Mi želimo da Zvezdu i Partizan u Srbiji preko Arene sport gleda cela Srbija, kao i što želimo da u utakmicama naših NBA košarkaša uživa veći broj korisnika. Uvek smo se borili za što veću vidljivost i popularizaciju srpskog sporta.

Žugić ističe da od SBB-a nikada nije dobio poziv za saradnju, ali i da su njegova vrata svima otvorena za razgovor. - Što se navoda iz SBB-a tiče, odgovorno i sa sigurnošću tvrdim da od njih nikada nismo dobili zahtev za ponudu da u njihove pakete uvrste i programe Arene sport. Da jesu, sigurno bismo prihvatili poziv za razgovor i dogovor, kao što sarađujemo sa svim drugim operaterima u Srbiji i regionu.

POZIV NA DOGOVOR

- Ovom prilikom pozivam SBB, ako iskreno žele saradnju, da nam se obrate i da pokušamo zajedno da postignemo dogovor za dobrobit svih ljubitelja sporta u našoj zemlji - zaključio je Nebojša Žugić, direktor Arene sport.