Predsednik SAD Donald Tramp oglasio se na Tviteru povodom potpisivanja pisma o namerama tzv. Kosova i Srbije sa nemačkom aviokompanijom Lufthanza o uspostavljanju direktnog leta između Beograda i Prištine, piše danas Glas Amerike.„Svi su govorili da se to ne može ostvariti. Međutim, prvi put u poslednjih dvadeset pet godina, biće uspostavljeni direktni letovi između Srbije i Kosova. Još jedna pobeda – zahvaljujući ambasadorima Robertu O’Brajenu i Ričardu Grenelu", napisao je Tramp.

Pročitajte još: Predsednik o avio liniji Beograd-Priština: Postigli smo kompromis kojim nije priznato Kosovo

Srbija i tzv. Kosovo potpisali su u ponedeljak u Berlinu pismo o namerama sa nemačkom aviokompanijom Lufthanza o uspostavljanju avionske linije Beograd-Priština.

Nije međutim poznato kada bi ta aviolinija mogla i zvanično da zaživi.

Vazdušna linija između dva grada u prekidu je dvadeset jednu godinu.

Dokument su, u zgradi američke ambasade, parafirali Milun Trivunac, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Srbije i ;Eset Beriša, direktor Autoriteta civilnog vazduhoplovstva Kosova (AVCK), javila je agencija AP.

Potpisivanju su prisustvovali Robert O’Brajen, savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost i ;Ričard Grenel, specijalni izaslanik Bele kuće za Srbiju i Kosovo.