Pola milijarde evra za sportsku infrastrukturu: U programu Srbija 2025 uz nacionalni, planirano još devet novih stadiona u devet gradova

29. 12. 2019. u 08:48

Пола милијарде евра за спортску инфраструктуру: У програму Србија 2025 уз национални, планирано још девет нових стадиона у девет градова

Beograd - Surčin

Košarkaši, vaterpolisti, atletičari dobijaju trening-centre

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić na predstavljanju Programa "Srbija 2025" rekao je da je ulaganje države u sistem sporta najveće ikada u svim segmentima, pa i u sportskoj infrastrukturi. Najavio je ulaganja u narednih pet godina od pola milijarde evra.

- Danas imamo 265 odsto više medalja na godišnjem nivou, nego što smo imali u periodu od 2000. do 2014. godine - poručio je Vučić. - Ulaganjem u sportsku infrastrukturu država ulaže u zdravlje građana svih uzrasta i unapređenje kvaliteta provođenja slobodnog vremena u svim krajevima Srbije.

"Novosti" su imale uvid u plan investicija u sportsku infrastrukturu:


FUDBAL

Gradiće se Nacionalni fubalski stadion u Beogradu kao i nove fudbalske arene u Subotici, Loznici, Leskovcu, Zaječaru, Kraljevu, Kruševcu, Vranju, Sremskoj Mitrovici i Novom Pazaru. Svi oni će ispunjavati uslove za učešće u evropskim i svetskim ligama i mogućnost organizacije najvećih međunarodnih fudbalskih takmičenja. Na taj način, kako je rekao Vučić, integrišu ogromne i turističke i privredne potencijale i privlače velike investicije i sadržaje;

Kraljevo


PROČITAJTE JOŠ: Vučić na predstavljanju investicionog plana "Srbija 2025": Na kraju 2025. prosečna plata će biti 900 evra, a penzije 440 (VIDEO)

TRENING-CENTAR

POSLE 63 godine od osnivanja, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije dobiće nacionalni trening-centar Srbije. To će prema planovima biti najsavremeniji centar za sport i medicinu sporta Srbije, čime bi postao jedan od pet takvih centara u Evropi. NJega bi činila multifunkcionalna dvorana u Košutnjaku pri Zavodu za sport i medicinu sporta - prvi put u istoriji Srbija će dobiti nacionalni trening-centar za šest sportova (rvanje, tekvondo, džudo, karate, streljaštvo, sportsko penjanje). U ovom paketu gradiće se ili obnoviti: zgrada sportske medicine u Zavodu za sport i medicinu sporta u Košutnjaku, Kompleks hotela "Trim" pri Zavodu za sport i medicinu sporta (rekonstrukcija), centar vodenih sportova - vaterpolo, plivanje, skokovi i sinhrono plivanje, kao i obnova atletskog stadiona za sve atletske i paraatletske discipline.

Leskovac

KOŠARKA I ODBOJKA

KOŠARKAŠI će dobiti novi nacionalni trening-centar gde će na jednom mestu biti zadovoljena potreba svih reprezentativnih selekcija. Od muške, ženske, ali i one 3 na 3. Radiće se i dvorana Sportskog društva "Radnički", otkrio je juče Vučić. Planirana je i izgradnja odbojkaškog nacionalnog trening-centra i u ovom slučaju - na jednom mestu biće sve što je potrebno za sve reprezentativne selekcije (muške, ženske, odbojke na pesku).

Loznica

PROČITAJTE JOŠ: Protiv Vučića se vodi hibridni rat,"mali Šengen" vizionarski


STRELIČARSTVO

GRADIĆE se i strelište u Carevoj ćupriji u Beogradu - nacionalni trening-centar za streljaštvo, a u Kladovu biće obnovljen i izgrađen Omladinsko-sportski kamp "Karataš". Na taj način postaće trening-centar za mlađe (kadeti, juniori) reprezentativne selekcije Srbije i održavanje nacionalnih i međunarodnih omladinskih manifestacija i kampova.

Vranje

GRADNJA I OBNOVA BAZENA

KAKO u Beogradu 40 godina nije izgrađen nijedan bazen, a standardizacija se bitno promenila u svim aspektima, Programom "Srbija 2025" predložena je izgradnja, odnosno adaptacija: Centra vodenih sportova pri Zavodu za sport i medicinu sporta, bazena na levoj obali Dunava u Beogradu (izgradnja), zatvorenog kompleksa bazena za održavanje velikih takmičenja u Beogradu... Obnoviće se SC Voždovac i bazeni Partizana na Banjici. Završiće se kompleks bazena u Vrnjačkoj Banji - gde će biti smešten nacionalni trening-centar za vaterpolo. A, biće izgrađen i zatvoreni bazen u Kraljevu.

Zaječar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

gorcilo

29.12.2019. 15:49

Koliko naseljenih mesta u Srbij nema kanalizaciju,vodu. Koliko škola ima normalan WC,.Koliko Srbiji hvale vrtica itd.

Ненад

30.12.2019. 12:16

@gorcilo - @gorcilo, oнај ко је одлучио да купи или гради кућу тамо где нема канализације, водовода, струје, телефонске линије и/или базне станице за мобилну телефонију, итнернета и кабловске ТВ, путева и јавног превоза, објеката за снадбевање, школа, домова здравља и осталих установа није у конфликту са државом него са здравим разумом и ни држава ни град/општина ни Фудбалски савез нису ти која требају да плаћају његове животне промашаје. Други пут када буде бирао где ће да станује нека добро размисли.

Roker

30.12.2019. 12:16

Sobzirom da je granica Srbije prosecno 250 km u radijusu od Bg moglo bi se investirati u gradnju tramvajkske- metro mreze u nekoliko kruznih prstenova umesto u stadione. ili autobuske medecinsko stomatoloske timove koje bi pokrivale sela i zaseole... ovako cemo imati super stadione a sela ce nam opusteti..pitanje za ruralni razvoj. rece jedan iskusni agronom.