Predsednik: Pomoćićemo investicijama Pranjane i Gornji Milanovac

Tanjug

15. 09. 2019. u 13:46

Председник: Помоћићемо инвестицијама Прањане и Горњи Милановац

Aleksandar Vučić Foto Tanjug

Predsednik Srbije najavio je, tokom boravka u Pranjanima, da će u narednom periodu biti urađeno nekoliko projekata i istakao da bi najvažnije bilo da u Gornji Milanovac stigne jedan manji investitor
Predsednik Aleksandar Vučić najavio je, tokom boravka u Pranjanima, da će u narednom periodu biti urađeno nekoliko projekata i istakao da bi najvažnije bilo da u Gornji Milanovac stigne jedan manji investitor.

"Uradićemo pristupnicu. 'Ubijaju' me predstavicni opštine sa tim. Koliko god da košta uradićemo i Milanovčani će biti zadovoljniji", rekao je Vučić novinarima nakon obeležavanja 75. godišnjice operacije "Halijard".

"Kada budemo uradili sve ovde, na polju (kod spomenika) i Miloševu kuću, drugačija će biti slika Milanovca i privlačiće neuoporedivo veći broj ljudi", dodao je Vučić.

Ostaje, kaže, da se privuče jedan investitor, manje ili srednje veličine, koji bi u Gornjem Milanovcu zaposlio 250 do 400 ljudi.

Upitan za hotel u vlasništvu Jugoimporta u Koštunićima, problem sa nedostatkom vode u Pranjanima, selu koje ima najviše porodica sa tri ili više dece, Vučić je rekao da će nastojati da se ta pitanja reše.

Pročitajte još - OBELEŽAVANjE OPERACIJE HALIJARD: Vučić s potomcima Srba koji su čuvali američke pilote (FOTO)

Podsetio je da se izašlo sa inicijativom Nacionalnog investicionog plana, kako bi u svakom mestu u zemlji bilo rešeno pitanje vodosnabedevanja.

"Imamo novac, ali niko ranije nije razmlišljao o projektu. Čim se projekat uradi, rešićemo pitanje vode za Pranjane", rekao je Vučić.

Kada je reč o hotelu, Vučić je rekao da će se i tu videti šta može da se uradi, kako i kome da se omogući da uloži novac.

Za proizvodnju konfekcije, koje više nema u Pranjanima, Vučić je rekao da se turskim investitorima ne isplati da dođu u Srbiju, jer bi morali da isplaćuju veće zarade nego u Turskoj, budući da su u toj zemlji niža primanja posle inflacije.

"Kada nas preteknu, istog dana ću da tražim da njihovi tekstilci dođu ovde. A, do tada možemo da razmišljamo kog od naših tekstilaca da ovedemo", rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (48)

Tanja

15.09.2019. 16:15

Svaka investicija ce dobro doci za razvoj ovog kraja kao i za omladinu da nadje zaposlenje.

Milovan Tasić

15.09.2019. 16:29

Sva cast, sto se kaze dotakli ste svaki pedalj ove zemlje i gde god da ste dosli, oporavili ste to mesto. Svaka cast na upornosti i veri!!!

Serbinator

15.09.2019. 19:12

Današnja vlast na čelu sa Vučićem ulaže u svaku opštinu i u svako mesto u Srbiji ravnomerno, ne postoji nijedan deo Srbije koji se ne gradi i u koji se ne ulaže.

Serbinator

15.09.2019. 19:15

Gradi se svaki deo Srbije punom parom, stigli su i Pranjane i Gornji Milanovac na red i sigurno je da će i tamo imati više investicija u budućnosti.

Иван ГМ

15.09.2019. 19:31

Могло би мало да се издвоји и за локалне путеве који су у очајном стању .

Marko

15.09.2019. 20:13

Očigledno da država želi da podstakne investitore da ulažu u manje razvijenije delove Srbije.

МАЈА

15.09.2019. 21:22

председник се труди да улаже у сваки део Србије како би дошло до развоја не развијених места и да би народ широм Србије био задовољан

Hedona

15.09.2019. 22:23

Nama je zaista potrebno da građani znaju da Srbija danas može da se razvija, i turizam u Srbiji. Srbija danas ima predsednika koji voli svoj narod i državu .

Tifani Rok

16.09.2019. 00:29

Predsednik brine o svakom mestu i svakom građaninu. Svaka čast i samo tako nastavite!