Er Srbija od subote leti u devet novih gradova

Tanjug

petak, 31. 05. 2019. u 15:28

Ер Србија од суботе лети у девет нових градова

Foto Ž.Knežević

Er Srbija u junu uvodi direktne letove ka devet novih gradova, što predstavlja najveći broj novih destinacija od 2013. godine od kada kompanija posluje pod ovim imenom
BEOGRAD - Er Srbija u junu uvodi direktne letove ka devet novih gradova, što predstavlja najveći broj novih destinacija od 2013. godine od kada kompanija posluje pod ovim imenom.

Uvođenjem redovnih letova tokom cele godine ka Kijevu, Madridu, Barseloni, Rijeci, Krasnodaru, Helsinkiju i Kairu, kao i sezonskih linija za Nicu i Zadar, nacionalni avio-prevoznik povećava broj svojih destinacija za gotovo petinu, saopšteno je iz Er Srbije.

Inauguracioni letovi ka Helsinkiju i Barseloni zakazani su za 1. jun, nakon čega će se letovi ka prestonici Finske obavljati tri puta, a ka španskoj destinaciji dva puta nedeljno. Već narednog dana avioni Er Srbije poleteće ka tri nove destinacije, spajajući Beograd sa Nicom i Madridom dva puta, a sa Kijevom tri puta nedeljno.

PROČITAJTE JOŠ - "Er Srbija" pojačala kabinsku i letačku posadu

Prvi let za Krasnodar biće obavljen 3. juna, nakon čega će se ka gradu na jugu Rusije leteti tri puta nedeljno. Uvođenje letova za Rijeku i Kairo, koji će se obavljati dva puta nedeljno, planirano je za 4. jun.

Poslednjim inauguracionim letom od Beograda ka Zadru, Er Srbija će 21. juna obeležiti povezivanje i sa ovim gradom u Hrvatskoj koji će na planu leta biti dva puta nedeljno tokom letnje sezone. “Uvođenjem čak devet novih linija u toku samo jednog meseca, Er Srbija je još jednom potvrdila poziciju regionalnog lidera u oblasti komercijalnog avio-saobraćaja", izjavio je generalni direktor Er Srbije, Dankan Nejsmit.

Dodaje da je izboro destinacija, kojim je značajno unapređena funkcionalnost mreže Er Srbije, napravljen pažljivo, u skladu sa željama putnika i strateškim planovima dalje ekspanzije.

Povezivanjem srpske prestonice sa devet strateški raspoređenih novih destinacija i proširenjem međunarodne mreže Er Srbije na ukupno 49 destinacija, nacionalni avio-prevoznik pruža snažnu podršku privredi i podstiče rast turizma, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

zgadjen

31.05.2019. 15:51

Rijeka, Zadar? Ko ide na hrvatsko primorje, slobodno....tamo je divno more, onako bas etnicki cisto..... povratak zabraniti zbog nemanja najmanje cestice nacionalnog dostojanstva.... ko kad Jevreji idu na nemacko more..... najbedniji porad ljudske duse.

Radmilo B.

01.06.2019. 18:34

@zgadjen - Neko ima rodbinu i prijatelje tamo. Samo 200.000 Srba zive u Hrvatskoj. Ti sto nemas prijatelje i mrzis ceo svet, cuti i pokri se usima u svojoj rupi umesto sto komentarises bilo sta.