Menadžeri Srbijavoda i Elektromreža Srbije zadržali fotelje

Z. R. - S. B.

07. 12. 2017. u 19:56

Менаџери Србијавода и Електромрежа Србије задржали фотеље

Jelena Matejić (EMS) / Goran Puzović ("Srbijavode")

Vladina komisija, posle niza testova, presudila je da su Goran Puzović i Jelena Matejić bili najbolji kandidati

ODZVONILO je još u martu ove godine, a tek sada dva javna preduzeća dobijaju direktore izabrane na konkursu po važećem zakonu. Na čelu obe firme, "Srbijavode" i "Elektromreža Srbije", ostaju dosadašnji menadžeri - Goran Puzović i Jelena Matejić. Vladina komisija, posle niza testova, presudila je da su oni bili najbolji kandidati. Zakonski rok za izbor profesionalnog kadra istekao je pre punih devet meseci, a konkursi nisu okončani u još 25 javnih preduzeća čiji je osnivač republika.

Pročitajte još: Jelena Matejić v. d. direktora Elektromreža Srbije

"Srbijavode" i "Elektromreža Srbije" nisu prve koje su raspisale konkurs. Oni su u potragu za rukovodiocima krenuli početkom marta. Mnogo ranije su to uradili putari, nacionalni parkovi, "Nuklearni objekti".... Za mnoge od njih, kako "Novosti" saznaju, kandidati još nisu ni pozvani na testiranje, pa su pojedini od trke i odustali.

Pročitajte još: Za direktora "Pošte" čak 26 kandidata

Goran Puzović morao je da pretekne pet protivkandidata. Komisija je proveravala upravljačke veštine, znanje iz delatanosti kojima se preduzeće bavi, propisa kojima se uređuje položaj javnih preduzeća, korporativnog upravljanja i opštih propisa o radu. Ocenjivali su i njihove komunikacijske veštine i motivaciju za rad. U rasponu ocena od jedan do tri, Puzović je zaradio - 2,63. Koliko su testovi bili teški, međutim, u četvrtak nije želeo da komentariše, jer još nije zvanično obavešten o izboru.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije