IZGRADNjA "Delta planeta", najvećeg tržnog centra u Srbiji, na Autokomandi, kako "Novosti" saznaju počeće u martu 2017. godine. Kompanija "Delta holding" dobila je uveravanja gradskih vlasti u Beogradu, da će u najskorijem roku dobiti sve potrebne dozvole za početak gradnje. Šoping mol prostiraće se na 200.000 metara kvadratnih, a projekat je vredan više od 200 miliona evra.

Kompanija "Delta", inače, već godinama čeka dozvolu za početak gradnje ovog tržnog centra, ali i svoje poslovne zgrade i jednog od najluksuznijih hotela "Interkontinental".

Prvi ljudi ove kompanije, u četvrtak su predstavili hotel "Holidej in" i "Belekspo centar", koje su pazarili pre nešto više od mesec dana. Vrednost transakcije, kako su rekli, poslovna je tajna, a u planu je da se u njih uloži više od dva miliona evra.

- Kada je sagrađen hotel "Holidej in" mi smo započeli posao sa jabukama - rekao je Živorad Vasić, potpredsednik "Delta holdinga". - "Holidej in" ima sedam sala, ukupno imamo 20 i cilj nam je da postanemo ozbiljni lideri u hotelijerstvu. "Belekspo" ćemo potpuno srediti i napravićemo "open lobi" koncept. Na proleće sledeće godine završavamo i izgradnju hotela "Interkontinental" u Ljubljani. To će biti najluksuzniji hotel u regionu.

Prema rečima Vasića, kompanija "Delta holding" je zainteresovana i za kupovinu Sava centra. Time bi privukli još više domaćih i stranih gostiju, čime bi bili uposleni hoteli, avio-prevoznik, dobavljači, taksisti...

- Zamislite onda sav taj PDV koji bi se slivao u budžet Srbije - rekako je Vasić.

LOKACIJE

VIŠE od 550 miliona evra je vrednost lokacija koje su u vlasništu "Delta ril estejt", posle prodaje "Delta sitija" u Beogradu i Podgorici. A, od kada je u okviru "Delta agrara", 2007. godine započet posao sa jabukama, do danas je proizvedeno 95 miliona tona ovog voća, istakao je Vasić.