RADIJATORI proizvedeni u Čačku, uskoro bi se mogli naći na kineskom tržištu. Fabriku "Cini", koja ih pravi, posetila je šestočlana delegacija fabrike "Ju-Ma", jednog od najvećih proizvođača i distributera grejnih tela u Kini i pokazala zainteresovanost za saradnju dve kompanije.

Vlasnik firme "Cini", Slobodan Spasojević, kaže da je "Ju-Ma" jedna od najvećih fabrika u Kini koja se bavi proizvodnjom i plasmanom radijatora na rusko i evropska tržišta. On ističe da su predstavnici preduzeća iz grada Ti - Jang pokazali veliku zainteresovanost za proizvode čačanske fabrike i udružen nastup i plasman na svetska tržišta.

- Razgovori o saradnji početi su pre godinu dana - ističe Spasojević. - Sada preciziramo modele poslovanja.

Jang Ksi Jong, vlasnik i direktor fabrike "Ju-Ma", kaže da je kinesko tržište radijatora veliko i da postoji ogromna potražnja za ovim proizvodima.

On napominje da je delegacija sačinjena od stručnjaka iz ove oblasti kao i predstavnika kineske Asocijacije za radijatore koji će se detaljno upoznati sa proizvodnim programom fabrike "Cini". Gosti iz Kine su prisustvovali ispitivanju kvaliteta čačanskih radijatora, jer su zainteresovani da sopstvenu proizvodnju grejnih tela pokrenu po ovdašnjoj licenci.

Fabrika "Cini" se već 15 godina bavi proizvodnjom termo-uređaja.


RADE ZA REKORD

FABRIKA "Cini" je osnovana još 1977. godine, a vlasnik Slobodan Spasović ima dvadesetak registrovanih patenata. Ovaj inženjer tehnologije i njegovo preduzeće ušli su 2007. godine u Ginisovu knjigu rekorda, pošto su na Trgu ustanka u Čačku montirali najveći radijator na svetu, veličine šest puta šest metara, koji je bio funkcionalan i radio je.