Tihi OPROŠTAJ od velikog LEKARA: Čuveni doktor Mišić sahranjen u Vranju

J.S.

utorak, 07. 07. 2020. u 14:48

Тихи ОПРОШТАЈ од великог ЛЕКАРА: Чувени доктор Мишић сахрањен у Врању
U tišini, u belim mantilima i sa maskama na licu medicinski radnici, porodica, ali i građani oprostili su se od dr Svetislava Mišića, koji je u Nišu preminuo od posledica korona virusa

U tišini, u belim mantilima i sa maskama na licu medicinski radnici, porodica, ali i građani oprostili su se od dr Svetislava Mišića, koji je u Nišu preminuo od posledica korona virusa. Na komemorativnom skupu biranim rečima oprostili su se od dugogodišnjeg načelnika Dispanzera za dijabetes, endokrinologa, magistra medicinskih nauka.

Porodica, rodbina, lekari, medicinske sestre, zaposleni u Zdravstvenom centru u Vranju, ali i građani, pacijenti dr Mišića, okupili su se u velikom broju uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji u Vranju ispred spomenika Izabel Hensli Haton i pored fotografije pokojnog doktora zapalili sveće.

Aleksandar Mišić, sin dr Mišića, pozvao je okupljene da se čuvaju, rekavši „da je nevidljivi neprijatelj odneo život njegovom ocu, čoveku i lekaru koji je spasao mnoge živote“.

- Zarazio ga je pacijent, ali da moj otac ima sto života, on bi uvek uradio isto, bio u službi svojih pacijenata - rekao je Milan Mišić.

Dr Svetislav Mišić sahranjen je u utorak u 13 časova na Bunuševačkom groblju u Vranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije