Sudije hoće u krizni štab, traže i rad od kuće: Zahtevi delilaca pravde

NovostiOnline/ V. C. S.

utorak, 07. 07. 2020. u 14:18

Судије хоће у кризни штаб, траже и рад од куће: Захтеви делилаца правде

Ilustracija / Foto D. Milovanović

Društvo sudija Srbije zatražilo je da jedan član kriznih štabova na svim nivoima ubuduće bude i sudija, da se zaposlenima u pravosuđu obezbedi zaštitna oprema i da ne dolaze oni čije prisustvo nije neophodno

DRUŠTVO sudija Srbije zatražilo je da jedan član kriznog štaba kako republičkog, tako i lokalnih samouprava, ubuduće bude i sudija - predstavnik Visokog saveta sudstva.

Kako su naveli, njegova dužnost bila bia da prilikom odlučivanja o merama zaštite ukaže na specifičnosti funkcionisanja konkretnih sudova i zakonske procedure.

DSS zahteva i da se zaposlenima u pravosuđu koji dolaze na rad obezbede maske, dezinfekciona sredstva i po potrebi druga zaštitna oprema, a da se onima čije stalno prisustvo u sudnici nije neophodno (sudijski pripravnici i pomoćnici, kao i sudije koje nemaju zakazana ročišta ili odlučuju o pravnim lekovima), omogući rad od kuće.

U sudsku zgradu bi dolazili po potrebi, radi zakazivanja i održavanja ročišta, ekspedovanja odluka, zaduživanja novim predmetima, rešavanja pošte…Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Budjoni

07.07.2020. 15:00

Kako se ceni njihov rad u svetu bolje da ne dolaze na posao. "besudna zemlja" M.L.